Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Innovation in Behavorial Medicine (20-23 augustus)

Wanneer:do 21-08-2014 09:00 - 17:00
Waar:UMCG

Meer dan 700 wetenschappers uit ruim 48 landen, waaronder psychologen, sociologen en medisch specialisten, bezoeken deze week Groningen. Zij komen bijeen op een vierdaags congres van de International Society of Behavioral Medicine (ISBM) met de titel ‘Innovation in Behavorial Medicine’ over gedrag, gezondheid en ziekte. Het congres vindt plaats van 20 tot en met 23 augustus in Martiniplaza en wordt georganiseerd door onderzoekers van de secties Health Psychology en Public Health van de afdeling Gezondheidswetenschappen van het UMCG.

De wetenschappers buigen zich drie dagen over de relatie tussen gedrag, gezondheid en ziekte, zowel op het gebied van onderzoek, behandeling als preventie. Vanuit diverse aandoeningen, waaronder obesitas, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en chronische vermoeidheid, wordt gekeken welke rol gedrag en emotie spelen bij het voorkomen van en omgaan met ziekten.

Daarnaast zijn er diverse voordrachten van vooraanstaande sprekers, zoals van Andrew Steptoe (University College London) over de psychosociale aspecten van veroudering, van Phyllis Butow (University of Sydney) over communicatie en besluitvorming in de oncologie en van James Sallis (University of California) over de invloed van de omgeving op fysieke activiteit, voeding en overgewicht.

Het tweejaarlijks ISBM-congres wordt voor de 13e keer georganiseerd en vindt voor het eerst plaats in Groningen. Het Wenckebach instituut van het UMCG draagt zorg voor de praktische congresorganisatie. Eerdere congressen waren onder meer in Tokyo, Washington en Budapest en zal over twee jaar in Melbourne plaatsvinden.