Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Boekpresentatie ‘Bezield Staatsrecht’ tijdens symposium i.m. Alfons Dölle (1947-2012)

Wanneer:vr 19-09-2014 14:00 - 17:00
Waar:Statenzaal van het Provinciehuis te Groningen

Op vrijdagmiddag 19 september a.s. vindt in de Statenzaal van het Provinciehuis te Groningen een symposium plaats ter herdenking van prof. mr. drs. A.H.M. Dölle (1947-2012). Hij was van 1976 tot 2012 verbonden aan de RUG, vanaf 1998 als hoogleraar decentrale overheden. Hij maakte 12 jaar lang deel uit van de CDA-fractie in de Eerste Kamer der Staten Generaal.

Na de opening om 14.00 uur door commissaris van de Koning, Max van den Berg, wordt een bundel met een bloemlezing uit het wetenschappelijk werk van Alfons Dölle getiteld ‘Bezield Staatsrecht’ gepresenteerd en toegelicht door mr. Hansko Broeksteeg, universitair hoofddocent staatsrecht te Nijmegen. Hierna overhandigt Frederieke Dölle, dochter van Alfons Dölle, het boek aan de heer Van den Berg.

Het programma, voor genodigden, heeft als thema: Lokale autonomie onder druk. Prof. mr. dr. Douwe Jan Elzinga, hoogleraar staatsrecht, houdt een inleiding. De tweede spreker is mr. dr. Solke Munneke, hoofddocent staats- en bestuursrecht aan de VU te Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Knot, Vakgroep Staatsrecht en Internationaal Recht