Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news Events

Zpannend Zernike: Open dag op de Zernike Campus

Wanneer:zo 06-10-2013 12:00 - 17:00

Op zondag 6 oktober zal wetenschap en techniek weer in de schijnwerpers staan op de Zernike Campus. In het kader van het landelijke Weekend van de Wetenschap houden de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool van 12.00 tot 17.00 uur een gezamenlijke open dag onder de naam ‘Zpannend Zernike’. Binnen het thema ‘Schatkamers’ tonen ze op velerlei wijze hun wetenschappelijke schatten aan het publiek.

Verspreid over het hele terrein zijn er rondleidingen, lezingen, demonstraties en ‘zpannende’ doe-dingen. Kinderen kunnen op de verschillende locaties schatten verzamelen en daarmee een schatkist verdienen. In de Bernoulliborg is tussen 13.00 en 15.00 uur Klokhuis-presentator Bart Meijer aanwezig in het kader van het ‘Zoek het uit’ weekend. Bij de ‘Vraag maar raak’ balie kunnen daar vragen gesteld worden aan wetenschappers. Bij het KVI is het AGOR-cyclotron te bezichtigen, kunnen kinderen een motortje in elkaar zetten en wordt informatie gegeven over protonentherapie. Naast het KVI staat de Jouw-energie-van-Morgentruck. Bij SRON is er een proefopstelling van ’s werelds grootste radiotelescoop LOFAR, kunnen kinderen met Marsautootjes rijden en zijn er lezingen voor jong en oud. Voor het eerst doet dit jaar EnTranCe mee, de Groninger proeftuin voor energiesystemen van de toekomst, te vinden aan het eind van de Zernikelaan.

Dit en nog veel meer is te beleven van 12.00 tot 17.00 uur. Een pendelbusje zorgt voor vervoer tussen het transferium en de deelnemende gebouwen. Meer informatie is te vinden op www.rug.nl/zpannendzernike.

Zpannend Zernike
Zpannend Zernike