Maatschappij/bedrijvenFacilitaire dienstverleningEten en drinkenInteressant

Veganistische maaltijden op de RUG

Veganistische maaltijden

Vanwege dierenleed, het milieu of levensbeschouwing. Steeds meer studenten en medewerkers aan de Rijksuniversiteit Groningen kiezen ervoor om veganistisch te eten. Ofwel, geen voedsel met dierlijke producten en dus ook geen vlees, zuivel of eieren. Daarnaast gebruiken veganisten ook geen verzorgingsproducten, kleding of andere materialen waar dierlijke producten in zijn verwerkt, of die op dieren zijn getest.

Vooral vanuit internationale studenten komt de vraag naar meer vegetarische en veganistische maaltijden in de restaurants van de RUG en daar spelen we als Food & Drinks graag op in. Daarom wordt er nu dagelijks naast een vegetarische ook een veganistische maaltijd bereid. Groentestoofpotjes, quinoa met zoete aardappelen en broccoli of Indiaase pindacurry, er is keuze genoeg.

Wie, wat, waar, wanneer?

Veganistische avondmaaltijden worden geserveerd in restaurants Academia (ma-do tussen 17.00 en 19.30 uur) en Kapteynborg (ma-do tussen 17.00 en 19.00 uur). Op andere locaties kunnen we altijd een veganistische hap of lunch voor je bereiden! Vraag hiervoor ons personeel, zij helpen je graag.

Laatst gewijzigd:08 december 2015 10:03
printOok beschikbaar in het: English