Maatschappij/bedrijvenFacilitaire dienstverleningEten en drinkenInteressant

Food & Drinks schenkt duurzame koffie

Dat de RUG goed bezig is op het gebied van duurzaamheid wisten we natuurlijk al. Recentelijk werd onze universiteit immers uitgeroepen tot meest duurzame universiteit van Nederland! Natuurlijk serveren we een koffie die past bij dat duurzame imago: Hesselink Koffie. Volgens de duurzaamheidsranglijst RankaBrand is Hesselink Koffie de meest duurzame koffie van Nederland. Hesselink liet merken als Redbeans, Douwe Egberts en Starbucks achter zich op het gebied van duurzaamheid. Alle aspecten van het proces van koffieboon naar eindproduct zijn duurzaam. De koffieboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun product, zodat ze kunnen investeren in een duurzame toekomst. De Hesselink Foundation steunt verschillende projecten om de omstandigheden in koffieproducerende landen te verbeteren. In 2016 zet de Hesselink Foundation zich bijvoorbeeld in voor Fundación Amigos del Cafe, een project dat zich bezig houdt met het verbeteren van de leefomstandigheden van koffieboeren in Honduras. Ook de rest van het productieproces is duurzaam. Zo is de branderij Co2-neutraal door de 390 zonnepanelen op het dak van het gebouw. Wij als universiteit dragen ook ons steentje bij. De koffie wordt geschonken in biologisch afbreekbare bekers.

Wil je meer weten over wat Hesselink Koffie duurzaam maakt? Neem eens een kijkje op de website!

Laatst gewijzigd:16 februari 2016 16:17
printOok beschikbaar in het: English