Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenFacilitaire dienstverleningEten en drinkenInteressant

Nieuw bij Food & Drinks: GRO oesterzwamsnacks

GRO duurzaamheidsfomule
GRO duurzaamheidsfomule

Nieuw bij Food & Drinks: oesterzwamsnacks! En niet zo maar oesterzwamsnacks, ze zijn afkomstig van GRO – Green Recycled Organics. GRO is een duurzame onderneming die door middel van upcycling organisch afval – in de vorm van koffiedik – gebruikt om oesterzwammen te kweken.

Het initiatief is gestart door Jan Willem Bosman Jansen. Tijdens een bezoek aan Zimbabwe leerde hij de fijne kneepjes van deze innovatieve toepassing van upcycling. Bij gebrek aan gevarieerd voedsel maakten de mensen gebruik van iets wat wel voorhanden was: koffiedik. Deze noodgedwongen oplossing wordt in veel landen toegepast, maar ook in Nederland is er reden genoeg om gebruik te maken van organisch afval.

Dat koffie de motor is achter menig scriptie en proefschrift mag blijken uit de vele honderden kilo’s koffieresidu die de RUG jaarlijks produceert. Deze grote hoeveelheid residu is de perfecte ondergrond waarop oesterzwammen kunnen groeien. GRO gebruikt koffiedik van verschillende grote bedrijven om oesterzwammen te kweken. Een circulair proces dus!

De snacks zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook nog eens heel smakelijk! GRO werkt samen met een sterrenkok om de vegetarische kroketten en hamburgers te maken. De snacks worden aangevuld met biologische knolselderij en zijn vrij van E-nummers. Oesterzwammen zitten van nature vol van gezonde eiwitten, mineralen en vitamines en zijn een uitstekend alternatief voor vlees. Je kunt dus met een goed gevoel van deze snacks genieten.

Verwen jezelf met zo’n lekkere oesterzwamsnack! Op vrijdagen kan je ’s middags een aangeklede oesterzwamburger kopen in het Academia Restaurant voor €3,50 (of €5,50 als je er frietjes bij wilt). Houdt Facebook in de gaten voor updates over wanneer de andere Food & Drinks locaties de snacks gaan aanbieden.

Laatst gewijzigd:23 november 2016 11:50
printOok beschikbaar in het: English