Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven Centrum voor Informatie Technologie Nieuws

Nieuwe activiteiten in 3D-filmtheater DOT

10 oktober 2017

Voor het eerst sinds twee jaar heeft Groningen weer een 3D-filmtheater waarin planetariumshows worden vertoond. Afgelopen weekend, tijdens het Weekend van de Wetenschap, presenteerde het Kapteyn Instituut samen met het CIT een show over de Cassini-missie naar Saturnus. Deze show werd geprojecteerd in de koepel van DOT, het voormalig Infoversum.

DOT Groningen
DOT Groningen

Samenwerking met de RUG

De opzet van het 3D-filmtheater is anders dan twee jaar geleden. Ten tijde van Infoversum, dat is ontworpen door Edwin Valentijn, was het theater gericht op allerlei soorten filmvoorstellingen én het organiseren van evenementen. Nu is DOT voornamelijk een restaurant, eigendom van en gerund door Bos & Bos Catering, waarbij de RUG ook een kleine rol speelt.

Als onderaannemer van Bos & Bos organiseert de RUG een aantal keer per maand planetariumshows en andere wetenschappelijke activiteiten. Daarnaast zijn er conferenties in DOT, gezamenlijk georganiseerd door Edwin Valentijn en zijn team, het Kapteyn Instituut dat is vertegenwoordigd door Reynier Peletier en het Centrum voor Informatie Technologie (CIT).

Het meeste werk is gedaan door Adri Mathlener (CIT), Kor Begeman en Marlies van de Weijgaert, met hulp van een aantal studentassistenten en vrijwilligers. Adri en Kor hebben het Skyscansysteem opnieuw opgezet en Marlies heeft de show ontworpen en is verantwoordelijk voor de organisatie van de evenementen.

De eerste theatershow, tijdens het Weekend van de Wetenschap op 8 oktober, werd `s middags bezocht door ruim 750 mensen. Het evenement verliep goed en maakte op de bezoekers een professionele indruk.

Zpannend Zernike

Inmiddels staat het volgende evenement alweer voor de deur. Het Kapteyn Instituut neemt deel aan Zpannend Zernike, een open dag met allerlei activiteiten op het gebied van wetenschap en technologie. Kom vooral langs!

Marlies van de Weijgaert organiseert ook nu de activiteiten van het Kapteyn Instituut. Zij is altijd op zoek naar vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd en wil je meehelpen bij activiteiten, neem dan contact met haar op m.weijgaert astro.rug.nl

Laatst gewijzigd:17 december 2019 08:45

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...