Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXOver ons

Over ons

Science LinX is het science center van de Faculty of Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen. Het richt zich op popularisatie van onderzoek in bèta- en techniek en wil scholieren en jongeren interesseren voor een opleiding in bèta-techniek.

Middelbare scholieren vormen een belangrijke doelgroep voor Science LinX. Klassen kunnen de permanente tentoonstelling bezoeken en krijgen dan uitleg over de opstellingen. Ook worden er Masterclasses georganiseerd waarin scholieren kennismaken met lopend onderzoek van de faculteit.

Bètadocenten kunnen via het programma Studiestijgers maandelijks op de Faculteit komen in het kader van vakvernieuwing en docent professionalisering.

Bij het Bètasteunpunt kunnen scholieren terecht met vragen over hun profielwerkstuk. Scholieren kunnen in contact gebracht worden met onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering. Het is zelfs mogelijk om onderzoek te doen in een laboratorium van de RUG.

Vanuit het Bètasteunpunt vindt ook ieder jaar de uitreiking van de Jan Kommandeurprijs plaats, voor het beste profielwerkstuk binnen het profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2017 11:19