Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXAlgemeen publiek

'Evolve' op Noorderzon

zondag 20 t/m donderdag 24 augustus 2017

Waarom hebben pissebedden kieuwen? Waarom hebben vogels zo’n kleurrijk verenkleed? En wat moeten wij met onze blinde darm? Het zijn allemaal produkten van evolutie. Deze zomer komen evolutiebiologen bijeen in Groningen voor een grote conferentie. Daarom opent op Noorderzon een paviljoen over evolutiebiologie. Een unieke gelegenheid om je te verdiepen in evolutie!

Riborad
Riborad

Paviljoen 'Evolve' laat zien hoe evolutie werkt met een mix van interactieve opstellingen, experimenten in het lab en lopend onderzoek waaraan ook jij een bijdrage kunt leveren. Bouw mee met de grote DNA sculptuur of ga mee op stadssafari en ontdek zelf hoe planten en dieren zich aanpassen aan het stadse leven.

’s Avonds is er een mix van kunst en wetenschap in de theatervoorstelling De Balts. De Balts is een Waltz, een verleidingsdans van dieren. Is de mens vrij van dergelijke driften? Of worden ook wij daar onbewust en onontkoombaar door geleid? Heb je zelf vragen, grijp je kans en stel ze in het evolutiecafé. Of kom luisteren naar de vele flitslezingen.

Het programma is ontwikkeld door Science LinX – het science center van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) – in samenwerking met evolutiebiologen van het Groningse Instituut voor Evolutionary Life Sciences (GELIFES, RUG), en ondersteund door de European Society for Evolutionary Biology (ESEB).

Wil je meer weten over het programma en de tijden kijk op www.noorderzon.nl. Het volledige programma is vanaf 17 juli online.

Theatervoorstelling De Balts
Theatervoorstelling De Balts
evolve
evolve
Laatst gewijzigd:11 juli 2017 14:46