Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Zpannend Zernike een Zucces!

06 oktober 2015

Tijdens Zpannend Zernike konden bezoekers op 4 oktober kennismaken met onderzoek van RUG en Hanzehogeschool. Op de Zernike campus openden de Bernoulliborg (faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), SRON (ruimteonderzoek), KVI-CART (kernfysica en instrumentatie), Hanzehogeschool en Entrance (energie onderzoek Hanzehogeschool) hun deuren. Ook stond de Jouw Energie van Morgen truck (RUG / Gasterra) bij het KVI.

Er waren op alle locaties meer bezoekers dan vorig jaar. In de Bernoulliborg kwamen zeker 1050 personen door de draaideur, ongeveer even veel als bij de Hanzehogeschool. De andere locaties hadden iets minder bezoekers. De truck, waarin de ruimte beperkt was, kreeg toch 300 bezoekers. De reacties, veelal ouders met kinderen, waren zeer enthousiast. Naast de foto's is er ook een videoverslag van de dag, gemaakt door de faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Laatst gewijzigd:06 oktober 2015 14:50
printOok beschikbaar in het: English