Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXAgenda

Agenda

Jouw energie label bij TransFuture Festival

Op donderdag 22 juni a.s. neemt Science LinX deel aan het TransFuture Festival. Dit festival, wat duurt t/m vrijdag, wordt nu voor de derde keer georganiseerd op EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe. Het is een festival voor professionals, ondernemers, bedrijven, overheden en belangstellenden rondom nieuwe energie en innovatie. En onze reizende RE:charge expositie rondom energietransitie sluit hier mooi bij aan. Tijdens de markt van 12.00-20.00 uur kun je jouw persoonlijke energielabel bepalen! Daaromheen gaat het om business-to-business, kennis delen, netwerken en bijpraten in een goeie festival-sfeer.

Lees meer op de website van EnTranCe

Bekijk hier het Facebook event

Wanneerdo 22-06-2017
Aanvang12:00
Eindtijd20:00
WaarEnTranCe, Zernikelaan 17, Groningen

Studiemiddag / Nascholing Nieuwe Informatica

Tijdens de studiemiddag kunt u kennismaken met één van de thema’s uit het nieuwe examenprogramma voor havo/vwo, de plannen voor de daaraan gekoppelde ontwikkelteams en met uw collega’s in gesprek gaan over wensen, behoeften en ervaringen.

Wanneerdo 29-06-2017
Aanvang14:30
Eindtijd19:30
WaarBernoulliborg, Zernike Campus, Groningen

Scholierencollege 'Biologie: van ecologie tot biomedische wetenschappen'

Speciaal voor scholieren organiseert de Scholierenacademie op vrijdag 29 september een college over biologie, ecologie en biomedische technologie. Wat is eigenlijk het verschil tussen biologie en biomedische technologie? De studies lijken veel op elkaar, maar er zijn verschillen in de majors die je kunt kiezen. Ben je geïnteresseerd in ecologie dan kun je het beste voor biologie kiezen en vindt je biomedische technologie leuk dan kun je beter Life Science & Technology gaan studeren. Vandaag vertellen twee wetenschappers over hun onderzoek: een ecoloog en een biomedisch technoloog. Een mooie kans om te ontdekken welke studie het best bij jou past!

Het college vindt plaats tussen 13:00 en 15:00 uur. Meer inhoudelijke informatie over het college volgt later.

Wanneervr 29-09-2017
Aanvang13:00
Eindtijd15:00
WaarGroningen

Scholierensymposium #foodlovers

Scheikunde in de keuken! Tijdens deze workshop leer je hoe je kaviaar kunt maken van cola, fanta of appelsap. We leggen je uit welke chemicaliën je nodig hebt en hoe die met elkaar reageren. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. Eet smakelijk!

Inmiddels is de eerste spreker voor het symposium bekend: prof. dr. Nardi Steverink. Zij is een expert op het gebied van healthy ageing. Meer inhoudelijke informatie over de colleges volgt snel.

Programma 1
30 minuten college door prof. dr. Nardi Steverink       
30 minuten college
60 minuten moleculair koken
Programma 2
60 minuten moleculair koken
30 minuten college
30 minuten college door prof. dr. Nardi Steverink
Wanneervr 13-10-2017
Aanvang00:00
Eindtijd00:00
WaarGroningen