Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Zernike (ZIAM) News

Gratis gebruik faciliteiten nanotechnologische labs - Deadline 1 juni

10 mei 2016
NanoLabNL
NanoLabNL

Industriële partijen als startende en jonge bedrijven die bezig zijn een bedrijf te bouwen rond onderzoeksresultaten, kunnen gratis gebruik maken van de faciliteiten van nanotechnologische labs van NanoLabNL. NanoLabNL, het samenwerkingsverband van onderzoeksinstellingen op het gebied van infrastructuur voor nanotechnologie, is gestart met een 6e voucherronde. Het nanotechnologische lab van de Rijksuniversiteit Groningen is partner van NanoLabNL.

NanoLabNL-voucher van €7.500,-
Een NanoLabNL-voucher is €7.500,- waard en geeft een bedrijf het recht 50 tot 75 uur zelfstandig gebruik te maken van de faciliteiten van nanotechnologische labs (incl. training) en/of advies daarover. De NanoLabNL-labs zijn gevestigd in Delft, Eindhoven, Enschede en Groningen en beschikken elk over hun eigen expert-technologie. Bedrijven die voor het eerste keer gebruikmaken van de NanoLabNL-faciliteiten kunnen tot 1 juni 2016 (14.00 u) een aanvraag voor een voucher indienen.

Kennismaken met nanotechnologische onderzoeksfaciliteiten
Met de vouchers kunnen bedrijven op een laagdrempelige manier kennismaken met de beschikbare onderzoeksfaciliteiten en wordt bedrijvigheid gestimuleerd. In de afgelopen jaren werden tientallen vouchers uitgereikt aan bedrijven. In deze 6e voucherronde biedt NanoLabNL wederom 10 vouchers aan ter waarde van 7.500,- euro per stuk. Lees meer over bedrijven die gebruik hebben gemaakt van een NanoLabNL-voucher, zoals Technobis en Tide Microfluidics in het artikel Toename van start-ups in nanotechnologie.

Meer informatie en aanvragen van een voucher
Voor meer informatie over de vouchers en de procedure kunt u contact opnemen met Melvin Kasanrokijat, hoofd programmabureau NanoLabNL.

Over NanoLabNL
Nanotechnologie werkt op een schaal van nanometers, miljoenste millimeters. Onderzoek doen op dit gebied vergt veel van een laboratorium, dat extreem schoon en zo veel mogelijk trillingsvrij moet zijn. Via NanoLabNL exploiteren de universiteiten TU Delft, TU Eindhoven, Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Twente, samen met TNO en Philips Innovation Services, de vier Nederlandse laboratoria op het gebied van nanotechnologie. NanoLabNL is opgenomen op de Nationale roadmap voor grootschalige onderzoeksfaciliteiten.

www.nanolabnl.nl

Laatst gewijzigd:29 mei 2019 12:52

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...