Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekKapteyn Astronomical InstituteAgenda en Nieuws

NWO subsidie voor Prof. Amina Helmi

24 april 2017

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft in het programma Investeringen NWO-middelgroot vier projecten toegekend op het terrein van de exacte wetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen. Een van de gehonoreerde projecten bij Exacte en Natuurwetenschappen is het project van prof. Amina Helmi, "4MOST werpt licht op de dynamica van het universum". Met de gebundelde krachten van de Gaia satelliet en de 4MOST spectrograaf in Chili, kunnen de onderzoekers de massa verdeling en de geschiedenis van onze Melkweg bepalen en licht werpen op de donkere kant van het Heelal. Het toe te kennen budget bedraagt € 255.000.

Veel onderzoekers zijn voor hun werk afhankelijk van grote apparaten. Met Investeringen NWO-middelgroot financiert NWO voorzieningen die voor individuele groepen vaak te kostbaar zijn. Wetenschappers in binnen- en buitenland beoordeelden de voorstellen. Uiteindelijk zijn door de domeinbesturen van ENW (exacte en natuurwetenschappen) en SGW (sociale en geesteswetenschappen) 4 voorstellen gehonoreerd.

Met Investeringen NWO-middelgroot wil NWO investeringen in onderzoeksinfrastructuur aanmoedigen en steunen. NWO betaalt maximaal 75 procent van de kosten van de investering. De instelling waaraan het onderzoek wordt uitgevoerd draagt minimaal 25 procent bij. De bijdrage van NWO dit jaar varieert van 110.000 tot 500.000 euro.

Prof. dr. Amina Helmi

Zie ook: Astronomen watertanden bij ‘doos vol bonbons’

Laatst gewijzigd:03 mei 2017 11:53
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws