Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Kapteyn Instituut Agenda en Nieuws

Aart Bosman Award voor Folkert Nobels

13 juli 2017

Op de zomerceremonie op 7 juli jl. is Folkert Nobels uitgeroepen tot winnaar van de RUG Aart Bosman Student Excellence award. Op de jaarlijkse zomerceremonie worden talentvolle studenten en onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in het zonnetje gezet. Tevens worden dan de winnaars van de GUF-100 prijzen, de PhD-/dissertatieprijs, en de internationale RUG-alumni-ambassadeurs voor het komende jaar bekend gemaakt.

Voor beste student aan de RUG

De Aart Bosman Student Excellence Award is in 2009 voor het eerst uitgereikt, ter ere van de oprichting van het University of Groningen Honours College. De winnaar wordt gekozen uit de winnaars van de GUF-100. Het zijn met name studenten die zich naast hun briljante studieresultaten weten te onderscheiden door het ondernemen van maatschappelijke nevenactiviteiten.

De winnaar van dit jaar, Folkert Nobels, rondde zijn beide bachelor studies, Natuurkunde en Astronomie, cum laude af. Hierop volgend slaagde hij voor het Bachelor Honours program. Op dit moment doet Folkert twee masterstudies, ook weer in Natuurkunde en Astronomie. Zijn cijfers zijn nu nog hoger, en leiden wellicht tot twee summa cum laudes. Tussendoor heeft Folkert ook een internationale studentenvereniging voor astronomiestudenten opgericht en is hij vrijwilliger bij het Blaauw Observatorium en in de ‘Jongeren Werkgroep Sterrenkunde’.

Winnaars GUF-100 prijzen 2017

De GUF-100 prijzen voor excellente en uitmuntende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Groninger Universiteitsfonds (GUF). Aan elke GUF-100 prijs is een bedrag van €2.500,- verbonden.

De winnaars van de GUF-100 prijzen 2017 zijn:
Antje Bieberstein (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen), Annika Raschen (Faculteit der Letteren), Joris Graff (Faculteit Wijsbegeerte), Folkert Nobels (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), Iris van der Heijden (Faculteit Economie en Bedrijfskunde), Bertram Loth (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen), Bernice Brijan (Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen), Edwin van der Velden (Faculteit der Rechtsgeleerdheid), Lisette van Os (Faculteit Medische Wetenschappen) en Jacky Yueije Wang (University College).

Foto's: Gerhard Taatgen

Laatst gewijzigd:13 juli 2017 10:11

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...