Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderzoekGRIPNews and activities

Duitse kinderen krijgen meer antibiotica dan Nederlandse

18 mei 2016

Duitse artsen schrijven veel vaker antibiotica aan kinderen voor dan hun Nederlandse collega's. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van universitaire ziekenhuizen in Groningen, Oldenburg, Bremen en Münster naar antibioticagebruik door kinderen buiten het ziekenhuis. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Medische microbiologie van het UMCG en het Groningen Research institute of Pharmacy (PharmacoTherapy, -Epidemiology & -Economics) van de Rijksuniversiteit Groningen. Een artikel over dit onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Antimicrobial resistance & Infection Control.

De NOS publiceerde een nieuwsitem over dit onderzoek dat te lezen is op http://nos.nl/artikel/2105581-duitse-kinderen-krijgen-meer-antibiotica-dan-nederlandse.html

Laatst gewijzigd:18 mei 2016 08:41
printOok beschikbaar in het: English