OnderzoekToponderzoekMaatschappelijke thema'sEnergyOnderwijs

Postacademisch onderwijs

Cursus Energierecht op Locatie Energierecht op Locatie is een uitgebreide postacademische cursus die zich richt op het Nederlandse energierecht vanuit een Europees perspectief. De cursus behandelt de gehele energieketen "van put tot pit" en biedt academisch onderwijs op basis van afzonderlijke modules per sector en vanuit de sector. Per energiebron en onderdeel van de energieketen - productie, levering en transport - worden alle relevante juridische aspecten behandeld door zowel academici als deskundigen uit het werkveld. Energierecht op Locatie wordt georganiseerd door het Groningen Centre of Energy Law (GCEL) en het Juridische Contractonderwijs van de Rijksuniversiteit Groningen. De cursus is bedoeld voor iedereen die zich voor zijn persoonlijke ontwikkeling of professionalisering wil bekwamen in het energierecht. Meer informatie over Energierecht op Locatie is te vinden op de website van GCEL.

LLM North Sea Energy Law Programme

De universiteiten van Groningen (Nederland), Oslo (Noorwegen), Aberdeen (Verenigd Koninkrijk) en Kopenhagen (Denemarken) bieden samen de LLM North Sea Energy Programme aan. In deze tweejarige, postacademische opleiding worden alle aspecten van energiewetgeving behandeld. Door liberalisering, globalisering en klimaatveranderingen verandert de energiesector en de relatie tussen producenten, leveranciers en consumenten continu. Daarbij worden de wettelijke kaders steeds complexer. De LLM North Sea Energy Law Programme is ontwikkeld om juristen de juiste kennis te geven om in dit veeleisende vakgebied actief te zijn. Meer informatie over de opleiding is te vinden bij het Groningen Centre of Energy Law (GCEL) en de website van het North Sea Energy Law Programme.

Executive Course: The Community-Centric Energy Transition

The energy transition is about more than energy. This course explores how people, local communities and innovators are turning old paradigms upside down to create economic value in keeping with broader aspirations. Based in frontier academic research and business ingenuity, a rigorous framework is used to map the transition from a community-centric, consumption driven perspective. From the start, participants are involved in a case to create alternative paths towards a more decentralized, economically efficient and socially desirable system.

This 6-day English-spoken course is especially designed for experienced professionals and innovators in the energy sector who would like to further develop their knowledge under the watch of a multidisciplinary team of energy experts of the University of Groningen. For more information, visit the University of Groningen Business School website.

Laatst gewijzigd:22 februari 2017 10:15
printOok beschikbaar in het: English