OnderzoekCentre for East Asian Studies Groningen

CEASG: Minister Timmermans guest of honor at the opening of the academic year (dutch language video and newsitem)

26 augustus 2014

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is op maandag 1 september de hoofdgast van de Rijksuniversiteit Groningen bij de traditionele opening van het academisch jaar. De openingsceremonie vindt voor het eerst plaats in de Martinikerk te Groningen.

CEASG intitieerde de uitnodiging aan Minister Timmermans.

Naast de redes van Timmermans en rector magnificus Elmer Sterken vindt tijdens de ceremonie de officiële opening plaats van het University College Groningen (UCG). Het UCG is de tiende faculteit van de RUG. Het UCG biedt een Engelstalig bachelorprogramma in Liberal Arts en Science. De studenten wonen, leven en studeren op een campus aan de Hoendiepskade. Het UCG gaat van start met 33 studenten. In de komende jaren moet dat aantal groeien tot ongeveer 100 studenten.

Bekijk de video hier.

Timmermans