Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekCentre for East Asian Studies Groningen

MEXT Scholarships Japan (in Dutch)

07 juni 2016

De Japanse overheid stelt voor 2017 studiebeurzen beschikbaar voor Nederlandse leerlingen en studenten die hun studie in Japan willen voortzetten. Het gaat om de zogenaamde Monbukagakusho (MEXT) studiebeurzen, die Japan aanbiedt in het kader van het Cultureel Verdrag met Nederland.

Sinds 2016 zijn er twee mogelijkheden:

 • undergraduate studenten: beurzen voor het volgen van een volledige bachelor in Japan (vijf jaar)
 • research studenten: beurzen voor studie of onderzoek na de bachelorfase (anderhalf tot twee jaar)

Alle kandidaten moeten in het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit en bereid zijn de Japanse taal te leren. De beursperiode is inclusief een (half) jaar intensieve taalvoorbereiding.

Voorwaarden

Undergraduate studenten moeten aan de volgende eisen voldoen:

 • Geboren tussen 1995 en 2000
 • Twaalf jaar funderend onderwijs gevolgd voor vertrek naar Japan

Voor research studenten geldt:

 • In bezit van minimaal een bachelordiploma
 • Je bent voornemens een masterprogramma, postgraduate onderwijs of onderzoek in Japan te doen

Beursbedrag

De beurs houdt een toelage per maand in, vrijstelling van collegegeld en inschrijfgeld plus een vergoeding van internationale reiskosten (die alleen worden vergoed voor vluchten tijdens een bepaalde periode).

Selectiegesprek

Afhankelijk van het aantal aanvragen kun je worden uitgenodigd voor een selectiegesprek bij de Japanse ambassade. De gesprekken vinden medio juli 2016 plaats. Tijdens deze gesprekken moeten de kandidaten een aantal (taal)testen doen.

Aanvragen

De aanmelding sluit op 22 juni om 17.00 uur. Meer informatie over de beurzen en over de wijze van aanmelden is te vinden via WilWeg.

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 10:25

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...

 • 12 oktober 2017

  Groen licht voor University College Fryslân in Leeuwarden

  Het nieuwe driejarige bachelorprogramma Global Responsibility & Leadership van de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân heeft haar accreditatie verworven. Voor de opleiding is bij het Ministerie van Onderwijs het label ‘kleinschalig en intensief...