Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekCentre for East Asian Studies Groningen

Sanne Kamerling over India, VS en China in de Volkskrant - Obama ziet in Modi nieuwe vriend (Dutch news article)

20 februari 2015
Sanne Kamerling
Sanne Kamerling

Sanne Kamerling over India, VS en China in de Volkskrant: Obama ziet in Modi nieuwe vriend (Dutch news article)

De Amerikaanse president Obama en de Indiase premier Modi ontwikkelen in rap tempo een politieke vriendschap. Ze hebben een gezamenlijke argwaan tegen het machtige China.

Sterre Lindhout

De Verenigde Staten gaan per direct op grote schaal investeren in de ontwikkeling van nucleaire energie in India. Dat is het voornaamste resultaat van het bezoek van de Amerikaanse president Obama aan premier Modi. Minstens zo opvallend is de vriendschappelijke hartelijkheid die de omgang van de twee staatshoofden tekent.

Het is de vierde keer in vijf maanden dat de leiders van de twee grootste democratieën ter wereld elkaar in de ogen kijken: eerst zagen ze elkaar in augustus in het Witte Huis, tijdens de Oost-Azië-top in Birma, toen tijdens de G20 in Australië en nu in Delhi. . .

'Op zichzelf is het niet vreemd dat Modi en Obama naar elkaar toe trekken', zegt Susanne Kamerling, India-onderzoeker bij Instituut Clingendael en de Rijksuniversiteit Groningen, 'omdat ze veel aan elkaar hebben. Maar dat ze allebei benadrukken dat een goede verstandhouding tussen India en de VS 'topprioriteit' heeft, is nieuw.'

Meer in de Volkskrant van 2015-01-26

VK
VK
Laatst gewijzigd:20 februari 2015 16:16

Meer nieuws