Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekCentre for East Asian Studies Groningen

Garrie van Pinxteren (Journalistiek) over China en de media op Radio 5

05 mei 2014

China en de media

De Kennis van Nu | 5 mei 2014 | Radio 5

In China maakt de staatspers de dienst uit. Toch is er zelfs daar ruimte voor onafhankelijke bloggers en kritische journalistiek.

Chinese journalisten zijn eraan gewend om in twee werelden te leven. Er is de officiële wereld, waarin je opschrijft wat er als journalist van je wordt verwacht, en er is een informele wereld, waarbinnen je veel meer kunt zeggen wat je werkelijk denkt.
Daarover vertelt Garrie van Pinxteren, zij is als visiting senior research fellow verbonden aan instituut Clingen­dael. Ze werkt momenteel aan een proefschrift over Chinese journalisten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tot eind 2008 woonde ze in China, waar ze onder meer correspondent was voor de NOS en voor NRC Handelsblad. . . meer en luister
Laatst gewijzigd:29 oktober 2016 00:14

Meer nieuws

 • 05 oktober 2017

  Uitbreiding samenwerking tussen RUG en Osaka University Japan

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Osaka University uit Japan hebben hun samenwerking verlengd. Op 4 oktober 2017 tekenden Rector Magnificus Elmer Sterken en Prof. Shojiro Nishio de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Osaka University is een...

 • 25 september 2017

  Nieuwe website Talencentrum

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuwe website! Het ruime aanbod is toegankelijker en informatie is nu snel en eenvoudig te vinden.

 • 21 september 2017

  Jaarprijs Wetenschapscommunicatie voor Bettina Reitz-Joosse en Han Lamers

  Bettina Reitz-Joosse (RUG) en Han Lamers (KU Leuven) hebben de Jaarprijs Wetenschapscommunicatie 2017 gewonnen voor hun publiekscommunicatiecampagne rondom de publicatie van hun onderzoek naar de ‘Codex Fori Mussolini’.