Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidVoorlichting

Laat je goed informeren!

rechten open dag

Voorlichtingsevenementen voor bachelorkiezers

De universiteit heeft een duidelijke opbouw in voorlichtingsevenementen voor bachelorkiezers. In oktober/november is er een eerste oriëntatie met de stad, de universiteit en de opleidingen van de universiteit tijdens de Open Dag van de RUG. Tijdens een anderhalf uur durende presentatie geven een studieadviseur, docenten en een student je alle basis informatie over rechten studeren in Groningen. In het voorjaar herhalen we deze Open Dag nog tweemaal met hetzelfde programma, waarvan één keer op een zaterdag.

Tussendoor organiseert de faculteit zelf een aantal intensieve kennismakingsactiviteiten zoals 15 keer Eén dag rechten . Daarbij gaan we nog verder de diepte in: je brengt een bezoek aan de politierechter van Groningen, woont twee hoorcolleges bij en kunt gedurende de dag al jouw vragen stellen aan een studieadviseurs, studenten en docenten.

Een andere intensieve activiteit, die je op afstand kunt doen, zijn de Webklassen , welke we twee keer per jaar aanbieden. In een Webklas werk je aan een aantal casus op verscheidene rechtsgebieden, zoals vrijheid van meningsuiting, noodweer (strafrecht) en belastingrecht. De cursus is verdeeld over vier weken: de eerste drie weken wordt een nieuw rechtsgebied aan de hand van een of meer casus verkend en de laatste week krijg je een eindtoets.

Voorlichtingsevenement voor masterkiezers

Voor masterkiezers organiseert de universiteit tweemaal per jaar een Masterweek ! Tijdens deze week kun je op donderdagavond op onze faculteit terecht voor de voorlichting over al onze juridische masteropleidingen en richtingen binnen deze opleidingen. Er is ook altijd ruimte voor informatie over stages en voorbereiding op het werkveld. We organiseren deze avond voor onze eigen studenten, studenten van juridische bacheloropleidingen aan andere universiteiten en voor HBO doorstromers (premasters). We raden je aan vooraf even te checken of je toelaatbaar bent. De data van de RUG Masterweken publiceren we in onze voorlichtingsagenda.

Deelnemen?

Het is uiteraard niet noodzakelijk dat je aan alle evenementen deelneemt, daarin kun je je eigen keuze maken. Houd er wel rekening mee dat je je voor sommige evenementen vooraf moet aanmelden via de RUG website of via de faculteit. Lees daarom goed de details van de verschillende activiteiten.

Laatst gewijzigd:23 februari 2017 13:13