Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

University of Groningen and Jagiellonian University Kraków sign Memorandum of Understanding

13 november 2017

On 9 November 2017 the University of Groningen and Jagiellonian University Kraków signed a Memorandum of Understanding envisioning broad cooperation in education and research. The signing of the Memorandum took place in the frame of the visit of Prof. Elmer Sterken, Rector of the University of Groningen, and the deans of all UG faculties.

The delegation met with JU’s vice-rectors and (vice)deans. The participants discussed broad prospects of mutual cooperation within the framework of The Guild and Coimbra Group networks. The details of collaboration were discussed at subsequent meetings at each of JU’s faculties and institutes. The memorandum was signed by the Rector of the Jagiellonian University Prof. Wojciech Nowak and the Rector of the University of Groningen Prof. Elmer Sterken. In a short address both rectors expressed their intentions to open a new chapter in the mutual relations that have existed for many years already. Jagiellonian University in Kraków, established in 1364, is the oldest university in Poland. The university has 16 faculties at which 44.000 bachelor and master and around 3300 PhD students are enrolled.

UG and JU delegation
UG and JU delegation
Laatst gewijzigd:13 november 2017 16:19

Meer nieuws

 • 20 november 2017

  Video: Religie en geweld

  In dit tweede deel van de videoreeks Mythbusting Religion & Conflict spreekt dr. Joram Tarusarira met Naomi O’Leary over religie, geweld en vrede. Joram Tarusarira werkt bij de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap als assistent professor...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 14 november 2017

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt klanten loyaler

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) leidt tot loyalere klanten. De loyaliteit van klanten - gemeten aan het percentage dat na twee jaar nog steeds klant is - ligt 7% hoger bij bedrijven die in de ogen van hun klanten een grotere maatschappelijke...