Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

MOOC 'Introduction to Dutch' wint taalonderwijs-trofee

09 oktober 2017

Op zaterdag 7 oktober heeft het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen met de MOOC 'Introduction to Dutch' de LES-trofee gewonnen! Deze taaltrofee wordt elke vijf jaar uitgereikt door het tijdschrift LES, hét didactisch tijdschrift voor onderwijs in Nederlands als tweede taal (NT2). Volgens de beoordeling van een onafhankelijke jury is deze Massive Open Online Course (MOOC) van de RUG de laatste vijf jaar het meest vernieuwend geweest voor het NT2-onderwijs in Nederland.

Volgens de jury was het dit keer een makkelijke keuze, omdat de MOOC van de RUG in alle opzichten voldoet aan de criteria: vernieuwend, kwaliteit, uitstraling en resultaten, tevredenheid van deelnemers en kansen op emplooi. De mededingers naar de LES-trofee waren de projecten Nedbox (Nederlandse Taalunie e.a.) en Okans op het web (Centrum voor Taal en Onderwijs, Katholieke Universiteit Leuven).

Anje Dijk, directeur van het RUG-Talencentrum:

"Wij zijn heel trots op deze prijs. Introduction to Dutch was onze eerste MOOC. We hebben 30 jaar ervaring met taalonderwijs in deze cursus gestopt. Deze prijs bevestigt dat we het goed gedaan hebben! De cursus weerspiegelt de passie van de RUG om mensen, waar ze ook zijn, te ondersteunen zodat ze met meer zelfvertrouwen in hun internationale studie en loopbaan staan. Het Talencentrum blijft graag koploper in innovatief taalonderwijs, e-learning neemt een vlucht. Met wereldwijd meer dan 140.000 cursisten heeft de MOOC zichzelf al ruimschoots bewezen, deze prijs is hiervoor een mooie erkenning waar we erg blij mee zijn.”

Wie nieuwsgierig is geworden naar de MOOC heeft geluk: Op 20 november a.s. gaat de cursus weer van start. Gratis inschrijven kan via FutureLearn.

LES-trofee 2017
Laatst gewijzigd:10 oktober 2017 15:11
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...

 • 12 oktober 2017

  Groen licht voor University College Fryslân in Leeuwarden

  Het nieuwe driejarige bachelorprogramma Global Responsibility & Leadership van de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân heeft haar accreditatie verworven. Voor de opleiding is bij het Ministerie van Onderwijs het label ‘kleinschalig en intensief...

 • 06 oktober 2017

  Kwaliteit van nationaliteit in kaart gebracht

  Op woensdag 20 september heeft Prof. Dimitry Kochenov, Adjunct Hoogleraar Europees Constitutioneel Recht, de tweede editie van de Quality of Nationality Index (QNI) gepresenteerd. De publicatie kwam tot stand in samenwerking met Henley and Partners,...