Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Nieuw platform huisvesting voor internationale studenten

25 juli 2017

Internationale studenten kunnen vanaf juli 2017 terecht op At Home in Groningen , een nieuwe website voor volledige Engelstalige informatie over studentenhuisvesting in de stad Groningen.

De website bevat alle info die een student vanuit het buitenland nodig heeft over het vinden van woonruimte en wat daarbij komt kijken. Van prijzen, contracten en regels tot informatie over woonwijken en juridische bijstand.

De site geeft een overzicht met kaart- en fotomateriaal, en gaat in de toekomst mogelijkheden bieden om particuliere geschikte en betrouwbare aanbieders van kamers rechtstreeks op de website te plaatsen. Dit aanbod wordt verder ontwikkeld in 2017/2018.

Welkom in de 'city of talent'

Het nieuwe platform is een samenwerking tussen de Gemeente Groningen, de Hanzehogeschool en de RUG. De projectgroep is in november 2016 gestart en heeft als doel de versnippering van informatie tegen te gaan, de kwaliteit van huisvesting te verbeteren en hiermee internationale studenten een warm welkom te bieden in ‘the city of talent’.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:19
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 14 november 2017

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt klanten loyaler

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) leidt tot loyalere klanten. De loyaliteit van klanten - gemeten aan het percentage dat na twee jaar nog steeds klant is - ligt 7% hoger bij bedrijven die in de ogen van hun klanten een grotere maatschappelijke...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.