Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Resultaten Nationale Studenten Enquête bekend

Masterstudenten RUG meer tevreden dan vorig jaar.

18 mei 2017
De resultaten van de landelijke Nationale Studenten Enquête (NSE) van Studiekeuze123 zijn bekend. 35 Procent van de studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte aan de NSE mee: dit zijn iets meer dan 10.000 studenten. Zij beoordelen hun studie gemiddeld met een 4,07 op een schaal van 1 tot 5, en de sfeer binnen de opleiding met een 4,14. Op de onderwerpen studieomgeving, faciliteiten, studielast en roostering scoort de RUG bovengemiddeld goed ten opzichte van het landelijke resultaat.
De gemiddelde beoordelingen van Masterstudenten (n=3.284) zijn op enkele punten significant hoger dan in 2016. Vooral op de punten informatievoorziening, studielast, studiefaciliteiten en docenten scoort de RUG hoger dan het landelijke gemiddelde. De tevredenheid van Masterstudenten over carrièrevoorbereiding is vooruit gegaan ten opzichte van 2016, in tegenstelling tot de Bachelorstudenten die dit punt op hetzelfde, helaas lagere, niveau als vorig jaar beoordelen.
De internationale studenten aan de RUG (n=1.192) zijn dit jaar meer tevreden over o.a. docenten, informatievoorziening, wetenschappelijke vaardigheden, stagemogelijkheden en carrièrevoorbereiding. Ze beoordelen de nieuwe onderwerpen internationalisering en uitdagend onderwijs hoger dan niet-internationale studenten.

Methode

Alle 10.051 studenten hebben hun oordeel gegeven over 17 onderdelen van studeren. Elk van die onderdelen bestond weer uit twee of meer deelvragen. Op 13 onderdelen (waaronder inhoud, vaardigheden, studiebegeleiding, tentaminering, docenten en groepsgrootte) scoort de RUG tussen de 3,5 en de 4. Dit zijn goede resultaten. Uitschieters naar beneden en naar boven zijn respectievelijk carrièrevoorbereiding (3,05) en de grootte van groepen/klassen (4,04).
Noot voor de redactie en meer informatie
Voor meer informatie neem contact op met Jorien Bakker, persvoorlichting RUG: telefoon 050-3635328/06-11800452, e-mail j.a.bakker@rug.nl
Laatst gewijzigd:18 mei 2017 15:58

Meer nieuws

  • 24 mei 2017RUG zesde op lijst duurzame onderwijsinstellingen

    De RUG is dit jaar als zesde geëindigd op de lijst van meest duurzame onderwijsinstellingen. Dat is vorige week bekend geworden tijdens de uitreiking van de SustainaBul, dé duurzaamheidsranking van Nederlandse hoger onderwijsinstellingen. De uitreiking...

  • 24 mei 2017Gezondheid leidraad beleid Stad

    De stad Groningen wil de gezondste stad van Nederland worden. Gezondheid en welbevinden worden een leidraad voor de ruimtelijke en sociale ontwikkeling van de stad. Het gemeentebestuur van Groningen heeft deze stevige ambitie samen met het UMCG, de...

  • 17 mei 2017Gebouw Energy Academy Europe in stijl geopend

    Woensdagmiddag 17 mei is de nieuwe Energy Academy Europe (EAE) van de Rijksuniversiteit Groningen op spectaculaire wijze geopend. Acrobaten daalden na de openingshandeling door CdK René Paas met drie grote banners af in de transparante halvan het nieuwe...