Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Centre of Expertise Healthwise en UMCG organiseren symposium over dure medicijnen

29 mei 2017
Voorjaarssymposium 2017 - Dure medicijnen

Op woensdag 31 mei organiseren het Centre of Expertise Healthwise van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen een symposium rondom het thema ‘Dure medicijnen’. Onder anderen Wouter Bos, bestuursvoorzitter van het VUmc, Bart Benraad, programmamanager bij Zorgverzekeraars Nederland en Alfred Bein, algemeen directeur van farmaceutisch bedrijf Novartis, geven dan hun visie op de prijs van geneesmiddelen.

Met de toenemende kennis op het gebied van gezondheid en ziektebestrijding wordt in de wereld van geneesmiddelen grote vooruitgang geboekt. Er komen steeds meer nieuwe én betere medicijnen op de markt die perspectief bieden voor patiënten met ernstige aandoeningen. Tegelijkertijd stijgen de medicijnuitgaven in ons land aanzienlijk, door de stevige prijskaartjes die aan bepaalde groepen geneesmiddelen hangen. De maatschappelijke vraag ‘hoe houden we de uitgaven aan medicijnen binnen het budget?’ is daarmee een zeer actuele kwestie.

Geschikte oplossing

Tijdens het symposium schetsen diverse vooraanstaande sprekers uit de zorgsector een zo compleet mogelijk beeld van de vraagstukken waar onze maatschappij mee te maken krijgt. De sprekers zullen vanuit hun eigen expertise verschillende oplossingen aandragen om het debat te stimuleren. Ook de invloed die de politiek kan uitoefenen op de gezondheidssector komt aan de orde. Het doel van de discussie is om richting te geven aan een geschikte oplossing voor te dure medicijnen.

Deelnemen

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op het voorjaarssymposium, dat van 12.00-17.00 uur plaatsvindt in de rode zaal en blauwe patio van het UMCG. Aanmelden kan via www.rug.nl/healthwise/events/symposia. De entreeprijs bedraagt €75,-.

Over Healthwise

Healthwise is een van de elf expertisecentra van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Healthwise verbindt wetenschappelijke kennis aan vragen uit de praktijk door het uitvoeren van multidisciplinair onderzoek binnen de gezondheidssector. Ervaren onderzoekers en studenten leveren onderzoek op maat aan verschillende organisaties, gestuurd door maatschappelijke én bedrijfskundige vragen. Het toegepast onderzoek van Healthwise haakt aan bij de nieuwste maatschappelijke ontwikkelingen en richt zich op de vertaling van fundamentele kennis naar de praktijk van de gezondheidszorg, zowel nu als in de toekomst. Door kennis te delen, willen de aan Healthwise verbonden onderzoekers en professionals de toekomst van de gezondheidszorg helpen waarborgen.

Meer informatie

Contact: Isabella Bazuin

URL FEB
AACSB EQUIS logos
Laatst gewijzigd:29 februari 2024 10:02
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...