Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Rubicon-beurs voor Ellen Dingemans

21 april 2017
Ellen Dingemans
Ellen Dingemans

Ellen Dingemans heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Rubicon-beurs ontvangen. Dingemans gaat voor een periode van 15 maanden naar University of Manchester, School of Social Sciences, om onderzoek te doen naar betaald werk na pensioen in Europa. Dingemans is als onderzoeker verbonden aan het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut, dat aan de RUG gelieerd is.

Steeds meer ouderen in Europa hebben betaald werk na hun pensioen. Dingemans gaat onderzoeken of de variatie in de landspecifieke pensioencontext en in het type werk kunnen verklaren of doorwerken na pensioen goed of slecht is voor welbevinden.

Ervaring aan buitenlands topinstituut

Het programma Rubicon geeft jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid internationale onderzoekservaring op te doen aan een buitenlands topinstituut, als opstap voor een wetenschappelijke carrière. In totaal zijn door NWO deze ronde 22 Rubicon-beurzen toegekend. 78 Onderzoekers dienden een aanvraag in. De gehonoreerde wetenschappers kunnen met hun financiering uit Rubicon tot 24 maanden onderzoek doen. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf. Het programma Rubicon is vernoemd naar de rivier die Julius Caesar overstak voordat hij aan zijn zegereeks begon die uiteindelijk leidde tot de uitspraak 'veni, vidi, vici'.

Meer informatie

Ellen Dingemans

Laatst gewijzigd:21 april 2017 10:13

Meer nieuws

  • 17 mei 2017Energy Academy Europe in stijl geopend

    Woensdagmiddag 17 mei is de nieuwe Energy Academy Europe (EAE) van de Rijksuniversiteit Groningen op spectaculaire wijze geopend. Acrobaten daalden na de openingshandeling door CdK René Paas met drie grote banners af in de transparante halvan het nieuwe...

  • 15 mei 2017‘Open up to open access’ campagne van start gegaan

    Op 15 mei is de ‘Open up to open access’ campagne van start gegaan. De campagne, die ondersteund wordt door de Vereniging van Universiteiten (VSNU), heeft als doel wetenschappers te stimuleren om artikelen open access te publiceren. De Rijksuniversiteit...

  • 10 mei 2017Vijf RUG-hoogleraren treden toe tot de KNAW

    De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft André Aleman, Amina Helmi, Claartje Mulder, Linda Steg en Marcel Visser benoemd tot lid. In totaal zijn er 26 nieuwe leden gekozen. De verkiezing van KNAW-leden gebeurt op basis van...