Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Hightech onderneming DEMCON opent vestiging op Zernike Campus

Intensieve samenwerking met de RUG en innovatieve Noord-Nederlandse bedrijven
14 maart 2017

High-end technologieleverancier DEMCON heeft een vestiging geopend op de Zernike Campus van Groningen. De snelgroeiende onderneming uit Enschede wil talent in Noord-Nederland aan zich binden, projecten voor bedrijven in de regio gaan uitvoeren en de samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen versterken.

DEMCON voert grote projecten uit voor internationale opdrachtgevers en brengt met dochterondernemingen eigen producten op de markt. Het bedrijf blijft gestaag groeien en heeft voortdurend behoefte aan nieuwe, hoogopgeleide medewerkers. Voor de aanwas is DEMCON met name aangewezen op de technische universiteiten in Nederland. Het hoofdkantoor in Enschede en de vestigingen in Son en Delft zijn goed aangesloten op de technische universiteit in hun directe omgeving. Nu zet DEMCON de stap naar Groningen, waar de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zich ook steeds nadrukkelijker profileert als een technische universiteit.

DEMCON interessant

Groningen Engineering Center-voorzitter prof. Jacquelien Scherpen werkte al eerder samen met DEMCON. ‘Ik ken het als een innovatief bedrijf dat dicht aan zit tegen mijn vakgebied van de regeltechniek. Ze waren in de afgelopen jaren betrokken bij projecten die ik samen met de Universiteit Twente en andere partijen uitvoer. Voor al onze studenten in science & engineering is het bedrijf interessant; denk aan technisch natuurkunde en industrial/mechanical engineering, maar ook aan biomedische techniek. Veel ontwikkelingen in ons onderzoek kunnen voor DEMCON van belang zijn en omgekeerd hebben zij hoogwaardige kennis die voor ons interessant is.”

Hoogleraar Iris Vis, Dean of Industry Relations: 'Ik ben verheugd met de komst van DEMCON naar de Zernike Campus. Het is het resultaat van een traject dat is gestart met een persoonlijk bezoek aan de vestiging in Enschede en een vervolg kreeg met twee bezoeken van DEMCON aan de Zernike campus om te praten met verschillende onderzoekers en het bekijken van labfaciliteiten en de campus. DEMCON is een innovatief bedrijf en is met hun specifieke expertise een interessante partner om gezamenlijk te werken aan innovaties passend binnen verschillende RUG onderzoeksagenda’s zoals die op het gebied van smart industry. Daarnaast is het voor onze studenten een heel interessant bedrijf om mee kennis te maken tijdens de studie in bijv. afstudeeropdrachten maar ook na de studie als potenti ë le werkgever.'

Smart Industry fieldlab

Naast de samenwerking met de RUG wil DEMCON zich manifesteren in Noord-Nederlandse netwerken voor technologie en innovatie. Een goed voorbeeld is het Innovatiecluster Drachten, dat hightech bedrijven uit de hele regio bundelt in innovatie- en arbeidsmarktprojecten. Verder neemt DEMCON deel in het Smart Industry fieldlab Region of Smart Factories. In dit Noordelijke fieldlab werken veertig bedrijven en kennisinstellingen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie ‘slimme’ fabrieken. Onderzoekers van de RUG hebben een stevige inbreng in het fieldlab en DEMCON voert er samen met Fokker Special Products uit Hoogeveen al een project uit.

Laatst gewijzigd:14 maart 2017 15:59

Meer nieuws

 • 23 november 2017

  Zelfsturing mislukt vaak omdat managers bang zijn macht te verliezen

  De manager zelf blijkt de grootste horde bij het invoeren van zelfsturende teams. Hoe minder macht een leider heeft, hoe minder hij of zij genegen is te delen. Dat blijkt uit onderzoek van promovenda Sanne Feenstra en hoogleraar Janka Stoker onder zevenhonderd...

 • 23 november 2017

  Zeeleven verandert door smeltend ijs rond Antarctica

  Door het smelten van zeeijs en gletsjers in Antarctica verandert de samenstelling van het eencellige leven in zee. Dat beïnvloedt de gehele voedselketen én de opslag van koolstof in de diepzee – en daarmee ook het klimaat. Patrick Rozema van de Rijksuniversiteit...

 • 23 november 2017

  Deltaplan Biodiversiteitsherstel 1e stap op weg naar nieuw evenwicht

  Een groep van 18 leiders uit de land- en tuinbouw, retail, agro-industrie en natuur- en milieuorganisaties heeft onder aanvoering van de wetenschap de handen ineen geslagen. Samen werken zij een Deltaplan Biodiversiteitsherstel voor de groene ruimte...