Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Commissie-Ottow: toetsingsproces DNB en AFM moet transparanter

14 december 2016

De toetsingsprocedure naar geschiktheid en betrouwbaarheid van bestuurders en commissarissen in de financiële sector moet transparanter uitgevoerd worden. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit het rapport van een onafhankelijke, externe commissie die werd gevormd door voorzitter prof.dr. Annetje Ottow (Universiteit Utrecht), prof.dr. Janka Stoker (hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG) en drs. Jan Hommen (voormalig CEO ING Group).

De Commissie-Ottow, met rechts FEB's Janka Stoker.
De Commissie-Ottow, met rechts FEB's Janka Stoker.

De commissie-Ottow heeft op 30 november haar evaluatierapport aan DNB en de AFM overgedragen. Op 13 december heeft minister Dijsselbloem het rapport en de gezamenlijke reactie van de toezichthouders doorgezonden naar de Tweede Kamer.

De commissie was door DNB en de AFM gevraagd te onderzoeken of de huidige opzet en de daaruit voortvloeiende werkwijze van DNB en de AFM ten aanzien van de geschiktheids- en betrouwbaarheidstoetsingen van bestuurders en commissarissen in de financiële sector voorziet in een adequate uitvoering van de wettelijk opgelegde taken.

Deze procesevaluatie, die zich zowel richt op het proces van aanvangstoetsingen als van hertoetsingen, heeft plaatsgevonden tussen mei en december 2016.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 december 2016 13:58
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 24 oktober 2017

  Innoverende mkb-bedrijven kiezen sneller voor samenwerken

  Samenwerken bij innoveren loont alleen als bedrijven zelf ook investeren in innovatie. In Noord-Nederland zijn 55 verschillende samenwerkingsinitiatieven geïdentificeerd. Mkb-bedrijven maken actief gebruik van deze samenwerkingsinitiatieven. Dat blijkt...

 • 19 oktober 2017

  FREE Skills Workshops

  Did you know you can get FREE workshops at FEB to enhance your skills? TODAY (19 Oct) you can learn how to have a successful job interview. Be there 14.00-16.00!

 • 06 oktober 2017

  Laurens Sloot named food manager of the year

  Professor Laurens Sloot was named Food Manager of the Year at the National Food Congress this week, a key event in the calendar of the Dutch food industry.