Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Wijsbegeerte vijf jaar op rij Topopleiding in Keuzegids

15 november 2016

De Keuzegids Universiteiten, die vandaag is uitgekomen, geeft de bacheloropleiding Wijsbegeerte voor de vijfde keer op rij het kwaliteitszegel Topopleiding. Landelijk zijn er slechts 20 opleidingen die het kwaliteitszegel kregen, waarvan elf in Wageningen, drie in Groningen en twee in Twente.

Ieder jaar in november verschijnt de Keuzegids, die studiekiezers informeert over het opleidingsaanbod en de kwaliteit ervan aan Nederlandse universiteiten. Dit jaar is de RUG verkozen tot Beste Klassieke Universiteit en wordt Wijsbegeerte samen met Theologie en Archeologie voor de vijfde keer bekroond met het zegel Topopleiding.

De bacheloropleiding Wijsbegeerte van een Bepaald Wetenschapsgebied wordt alleen in Groningen en Rotterdam aangeboden. Het oordeel van studenten in Rotterdam is wat gunstiger, terwijl naar het oordeel van experts (dit zijn universitair docenten en hoogleraren in den lande) Groningen de beste opleiding biedt.

Uit de Keuzegids:

"De experts beoordelen alle opleidingen [Wijsbegeerte, red.] als voldoende en zijn extra onder de indruk van Groningen, de VU en Leiden. Er zijn maar liefst drie topopleidingen: Groningen, Rotterdam en Amsterdam (VU). Zij onderscheiden zich door positieve studentenoordelen over de hele linie. De studenten vinden de lessen interessant en zijn blij met de begeleiding en feedback van hun docenten. Zij leren hen uitstekend kritisch denken en conclusies onderbouwen. De studenten wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied zijn enthousiast. De experts zijn vooral erg te spreken over Groningen. En ook de studenten daar hebben complimenten, met name over de wetenschappelijke vorming."

Persbericht RUG

Persbericht Keuzegids


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:14 maart 2017 12:24
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.

 • 06 september 2017

  Lodi Nauta Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

  Woensdag 6 september 2017 ontving prof.dr. L.W. (Lodi) Nauta een Koninklijke Onderscheiding tijdens de opening van het academisch jaar van de Faculteit Wijsbegeerte. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.