Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Europees project ondersteunt internationalisering van hoger onderwijs

14 november 2016

De Rijksuniversiteit Groningen neemt samen met zes andere Europese universiteiten deel aan een drie jaar durend Erasmus+-project. In het EQUiiP-project (Educational Quality at Universities for inclusive international Programmes) worden modules samengesteld voor onderwijsontwikkelaars en docentenopleiders die samenwerken met universitair onderwijzend personeel in internationaliseringsprogramma’s. Het project is in oktober gestart met een kick-off-bijeenkomst aan de Glasgow Caledonian University.

Internationalisering van hoger onderwijs

De internationalisering van hoger onderwijs heeft geleid tot een grotere diversiteit onder studenten en docenten aan universiteiten. Dit stelt nieuwe eisen aan de docenten en opleidingsdirecteuren van de universiteiten omdat ze naast vakinhoudelijke expertise ook nieuwe vaardigheden en competenties moeten ontwikkelen. Het stelt ook extra eisen aan onderwijsontwikkelaars en docentenopleiders. Het EQUiiP-project biedt onze onderwijsontwikkelaars en docentenopleiders een geïntegreerd programma met Continuing Professional Development-modules. Deze modules worden beschikbaar gesteld via opensourceplatforms zodat ze kunnen worden geïntegreerd met de bestaande platforms voor docenten aan universiteiten in heel Europa.

Het EQUiiP-partnerschap

Het EQUiiP-project is een partnerschap van zeven Europese universiteiten met een bewezen staat van dienst op het gebied van Continuing Professional Development voor universitair onderwijzend personeel binnen de context van internationaliseringsprogramma’s voor hoger onderwijs. EQUiiP bouwt voort op het werk van het IntlUni Erasmus Academic Network-project (zie www.intluni.eu).

De projectpartners zijn: de Universiteit va Aarhus (Denemarken), de Universiteit van Bordeaux (Frankrijk), Universidad Complutense de Madrid (Spanje), de Universiteit van Kopenhagen (Denemarken), de Universiteit van Freiburg (Duitsland), Glasgow Caledonian University (Verenigd Koninkrijk) en de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor meer informatie over het EQUiiP-project kunt u contact met ons opnemen via equiip@rug.nl.

Erasmus
Laatst gewijzigd:22 december 2016 09:10
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...

 • 12 oktober 2017

  Groen licht voor University College Fryslân in Leeuwarden

  Het nieuwe driejarige bachelorprogramma Global Responsibility & Leadership van de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân heeft haar accreditatie verworven. Voor de opleiding is bij het Ministerie van Onderwijs het label ‘kleinschalig en intensief...