Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

‘Golden road’ Open Access via licenties van de CMB

30 november 2016
Open Access

In de CMB libguide Open Access vindt u per uitgever alle informatie en een lijst met tijdschriften waarin u Open Access kunt publiceren. Er zijn steeds meer uitgeversdeals waarbij de Article Processing Charges (APC’s) of author’s fee is afgekocht. U hoeft dan als ‘corresponding author’ niets te betalen of er is sprake van een korting.

 • Voor al uw vragen en advies kunt u terecht bij openaccess@umcg.nl van de CMB.
 • Het is belangrijk dat u als auteur uw UMCG-emailadres gebruikt als u een artikel indient bij een tijdschrift.
 • Binnenkort komt er ook meer informatie over de ‘Green road Open Access’.

Laatst gewijzigd:14 maart 2017 11:52

Meer nieuws

 • 17 mei 2017Gebouw Energy Academy Europe in stijl geopend

  Woensdagmiddag 17 mei is de nieuwe Energy Academy Europe (EAE) van de Rijksuniversiteit Groningen op spectaculaire wijze geopend. Acrobaten daalden na de openingshandeling door CdK René Paas met drie grote banners af in de transparante halvan het nieuwe...

 • 15 mei 2017‘Open up to open access’ campagne van start gegaan

  Op 15 mei is de ‘Open up to open access’ campagne van start gegaan. De campagne, die ondersteund wordt door de Vereniging van Universiteiten (VSNU), heeft als doel wetenschappers te stimuleren om artikelen open access te publiceren. De Rijksuniversiteit...

 • 10 mei 2017Vijf RUG-hoogleraren treden toe tot de KNAW

  De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft André Aleman, Amina Helmi, Claartje Mulder, Linda Steg en Marcel Visser benoemd tot lid. In totaal zijn er 26 nieuwe leden gekozen. De verkiezing van KNAW-leden gebeurt op basis van...