Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Gratis online cursus over Energietransitie start 24 oktober

27 september 2016

Vooropleiding is overbodig en meedoen kost alleen tijd en aandacht. Op maandag 24 oktober gaat de gratis online cursus ‘Solving the Energy Puzzle’ voor de derde keer van start. De MOOC (Massive Open Online Course) geeft een breed inzicht in de kwesties rond energietransitie en is in 2015 ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Energy Academy Europe (EAE). Na zeven weken – de duur van de cursus - ben je goed geïnformeerd over wat er komt kijken bij een van de heetste hangijzers in de wereld van vandaag: de energietransitie.

In de interactieve cursus – er is volop ruimte voor vragen en discussie - delen zes docenten van vijf verschillende faculteiten hun kennis over de energietransitie. Technische, juridische, economische, ruimtelijke en psychologische aspecten van de energietransitie komen aan bod. Zeven weken lang zijn de cursusdeelnemers bezig met video's, artikelen, discussies en quizzen.

De cursus begint met een introductie van prof. dr. André Faaij, wetenschappelijk directeur van EAE, over de noodzaak van de energietransitie en de integrale aanpak van het wereldwijde energiesysteem. In de daaropvolgende drie weken brengen prof. dr. ir. Gerard Dijkema, prof. mr. dr. Martha Roggenkamp en prof. dr. Machiel Mulder de technische, juridische en economische aspecten van de energietransitie aan bod. Vervolgens zullen dr. Christian Zuidema en prof. dr. Linda Steg uitwijden over ruimtelijke en psychologische aspecten van duurzame energiesystemen. In de laatste week zullen de MOOC-deelnemers hun kennis en vaardigheden inzetten bij het analyseren van een vraagstuk in hun eigen land.

Iedereen die Engels verstaat kan meedoen: het enige wat je als deelnemer nodig hebt is een computer, tablet of telefoon met internet-aansluiting en zo’n 4 uur per week tijd. De cursus wordt gegeven door top-docenten van de RUG en duurt 7 weken.

Energy Academy Europe is een internationaal centre of excellence voor energietransitie met de focus op onderwijs, onderzoek en innovatie. EAE is een initiatief van Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen, gesteund door partners uit de energiesector.

Bron: nieuwsbericht EAE

Laatst gewijzigd:07 juli 2020 14:11
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 16 april 2024

    Investeerders zien regio als risico

    Investeringen in vastgoed blijken een belangrijke verklaring voor de kloof tussen grote steden en de regio, stelt Michiel Daams, universitair docent Economische Geografie van de Vastgoedmarkt. Hij deed onderzoek naar investeringen in het Verenigd...

  • 15 april 2024

    Nachtzicht met kunstmatige atomen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...