Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

RUG verwelkomt 2300 internationale studenten

29 augustus 2016
Welcoming Ceremony voor internationale studenten

De Rijksuniversiteit Groningen verwelkomt aanstaande donderdag, 1 september, zo’n 2300 nieuwe internationale studenten. Zij worden in de Martinikerk en het Academiegebouw officieel welkom geheten met toespraken, een informatiemarkt en een borrel. Sprekers op de Welcoming Ceremony zijn onder anderen Peter den Oudsten, burgemeester van Groningen, en prof. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG.

De RUG begroet jaarlijks studenten uit circa 115 landen. De Welcoming Ceremony is voor hen een belangrijke en hoog gewaardeerde introductie. De ontvangst op de RUG is al meermalen door buitenlandse studenten aangemerkt als een van de beste van Nederland. De Welcoming Ceremony is de afgelopen jaren dusdanig gegroeid dat de groep deelnemers in tweeën wordt gesplitst. Een deel begint in de kerk, een ander deel bij het Academiegebouw.

Programma

De Welcoming Ceremony begint om 13 uur. Na een officieel welkom in de Martinikerk is er in het Academiegebouw een informatiemarkt over studentenvoorzieningen en -verenigingen. Ook is er aandacht voor praktische zaken als studieondersteuning, verzekering, een bankrekening openen, gezondheidszorg, etc. Aan het eind van de dag is er een borrel en livemuziek.

Meer dan vijfduizend buitenlandse studenten

Het aantal internationale studenten en medewerkers aan de RUG neemt elk jaar toe. Dat is een ontwikkeling die de universiteit op alle mogelijke manieren stimuleert: door verbetering van voorzieningen, uitbreiding van Engelstaligheid en versterking van de internationale positionering. Inmiddels zijn 30 bacheloropleidingen en het merendeel van de masteropleidingen Engelstalig. Het aantal ‘reguliere’ buitenlandse studenten (die studeren om bachelor of master te worden) steeg de afgelopen jaren aan de RUG ieder jaar met zo’n tien procent, naar circa 5.500 nu. Daarbij komen nog de circa 800 studenten die hier kortere tijd zijn, in het kader van bijvoorbeeld een uitwisselingsprogramma.

Voor meer informatie

Laatst gewijzigd:29 augustus 2016 13:02

Meer nieuws