Over onsActueelNieuwsberichten

Energysense gaat van start: doe ook mee!

13 juli 2016

Om antwoord te kunnen geven op belangrijke energievraagstukken heeft de RUG Energysense opgezet: een grootschalig onderzoek onder de vlag van de Energy Academy Europe. Voor dit meerjarige onderzoek worden 10.000 deelnemende huishoudens gezocht. Deelnemen aan Energysense vraagt weinig van tijd en kost nauwelijks moeite. Honderden huishoudens doen al mee, waardoor een uniek inzicht in het energieverbruik, gedrag en houding van huishoudens ontstaat.

Energysense verzamelt gegevens uit de slimme meter en via vragenlijsten. Alle gegevens worden bij de RUG opgeslagen en komen beschikbaar voor onderzoek en innovatie (via strikte privacyregels). Deelnemers krijgen inzicht in het energiegebruik van hun huishouden via het speciale deelnemersserviceportaal. Daarnaast is Energysense bij uitstek een mogelijkheid om in contact te komen met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van duurzaamheid, energie en innovatie. Huishoudens krijgen ook informatie over de resultaten van het onderzoek en kunnen zelf ook vragen aandragen.

Energysense

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:36
printOok beschikbaar in het: English