Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Innovatiecentrum Avebe naar Groningen

Avebe, Rijksuniversiteit Groningen en Triade tekenen overeenkomst voor verdere samenwerking
01 juli 2016

Avebe, de RUG en projectontwikkelaar Triade zijn tot overeenstemming gekomen over een nieuw te bouwen innovatiecentrum op het Zernikecomplex in Groningen.

Het betreft een volledig innovatiecentrum met onder meer een laboratorium, een proeffabriek, kantoren en een klanteninnovatiecentrum. Ook zijn er afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Eerder dit jaar kondigde coöperatie Avebe aan, de mogelijkheden te willen onderzoeken om de bestaande laboratorium faciliteiten in Veendam en Foxhol te vestigen in Groningen. Vandaag hebben de drie partijen hun handtekening gezet voor verdere samenwerking.

“Door de kennis binnen Avebe beter te bundelen én de samenwerking met een belangrijke partij als de RUG op te zoeken, kunnen we grote stappen zetten wanneer het gaat om innovatie. En mede dankzij de inzet van provincie en gemeente kan dat ook gewoon in onze eigen regio. Het nieuwe innovatiecentrum geeft de kans om onze kennis ook te laten zien aan onze afnemers, een prachtig visitekaartje voor Avebe én de regio, waar we trots op kunnen zijn”, aldus Financieel directeur Ed Kraaijenzank van Avebe.

“Op de Zernike Campus, centrum van de agrofood kennisinfrastructuur in Noord Nederland, kan Avebe innoveren in samenwerking met wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen en andere bedrijven in de sector. Door de intensievere samenwerking met Avebe kan meer onderzoek worden gedaan. De wens van Avebe om ook directer in contact te treden met studenten en promovendi van verschillende faculteiten doet de aantrekkelijkheid om hier te studeren stijgen”, zegt Jan de Jeu, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de RUG.

Naast eigen ruimte voor kantoren en onderzoek, wordt er in het nieuw te bouwen complex ook een ruimte ingericht voor start-ups. Deze biedt mogelijkheden voor studenten en innovators om eigen initiatieven verder te ontwikkelen. De nieuwe locatie biedt straks onderdak aan circa 100 Avebe medewerkers in R&D en Marketing. De daadwerkelijke verhuizing staat gepland voor eind 2017.

Laatst gewijzigd:30 maart 2020 10:54
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 15 april 2024

    Techniek single-molecule niche in Zwaartekrachtonderzoek 

    Met haar expertise in single-molecule technieken gaat Dr. Kasia Tych (GBB) bijdragen aan een groot Zwaartekracht-onderzoeksprogramma

  • 15 april 2024

    Nachtzicht met kunstmatige atomen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...