Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Talencentrum leidt docenten Nederlands op voor vluchtelingen

08 januari 2016

Er komen steeds meer buitenlandse studenten, universiteitsmedewerkers en hoogopgeleide vluchtelingen naar Nederland. Reden voor het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen om in februari te starten met een specialisatie voor docenten die Nederlandse taalles kunnen geven aan deze hoogopgeleide anderstaligen.

Het Talencentrum is hiermee de eerste instelling in het noorden des lands die met een dergelijke specialisatie van start gaat. Doel van de specialisatie is om de deelnemers uit te rusten met de kennis en ervaring die nodig zijn om zelfstandig te werken als docent Nederlandse taal en cultuur, specifiek voor hogeropgeleiden. “We zijn met name op zoek naar mensen die al een taalopleiding achter de rug hebben en die beschikken over een didactische aantekening of een onderwijsbevoegdheid”, aldus Margaret van der Kamp, docent aan het Talencentrum en coördinator van de nieuwe specialisatie.

Waarom er een specialisatie moet komen voor docenten die zich richt op hoogopgeleiden? Van der Kamp: “Er komen veel hoogopgeleiden ons land binnen en het is nu eenmaal de groep die wij van huis uit het beste kennen. Daarom zijn wij als universiteit ook bij uitstek gekwalificeerd om docenten te scholen voor deze groep”.

De specialisatie zal half februari van start gaan en doorlopen tot de zomer en zal worden gegeven door ervaren docenten Nederlands als tweede taal bij het Talencentrum en universitaire docenten en onderzoekers bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer informatie

Margaret van der Kamp

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 05 oktober 2017

  Uitbreiding samenwerking tussen RUG en Osaka University Japan

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Osaka University uit Japan hebben hun samenwerking verlengd. Op 4 oktober 2017 tekenden Rector Magnificus Elmer Sterken en Prof. Shojiro Nishio de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Osaka University is een...

 • 25 september 2017

  Nieuwe website Talencentrum

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuwe website! Het ruime aanbod is toegankelijker en informatie is nu snel en eenvoudig te vinden.