Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Volg de expeditie naar Spitsbergen!

18 augustus 2015
Foto: Frits Steenhuisen

De grootste Nederlandse poolexpeditie ooit vertrekt woensdag 19 augustus naar de oostkant van Spitsbergen. Meer dan vijftig onderzoekers gaan naar het eiland Edgeøya. Nederlandse media hebben al uitvoerig bericht over deze bijzondere expeditie, die een initiatief is van Maarten Loonen van het Arctisch Centrum van de RUG.

Verschillende deelnemers aan de expeditie - wetenschappers, maar ook journalisten, of bijvoorbeeld weerman en polair meteoroloog Peter Kuipers Munneke - houden een blog bij over hun reis naar en de ervaringen op Edgeøya. Hieronder staan een aantal links naar blogs en andere bronnen van informatie over de expeditie, zoals bijvoorbeeld de facebookpagina van de expeditie. (Het overzicht is niet volledig.)

Verslaggeving NOS

De NOS besteedt ruim aandacht aan de expeditie. Peter Kuipers Munneke, weerman van de NOS en tevens klimaatonderzoeker van de Universiteit Utrecht, vaart mee. Hij gaat op Edgeøya een weerstation plaatsen, waarmee het smelten van de gletsjers daar gemonitord kan worden. Kuipers Munneke houdt vanaf woensdag op de website van de NOS een weblog bij en heeft op werkdagen een dagelijks gesprekje met de presentator van het Radio-1-journaal in de avonduitzending. Verslaggever Martijn Bink verzorgt op 28, 29 en 30 augustus een item in het journaal van acht uur. Er staan tevens diverse artikelen op dewebsite van de NOS.

Blogs

Twitter

Facebook

Laatst gewijzigd:24 augustus 2015 10:22

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  Proces in Parkinson-eiwit wellicht toekomstige therapeutische piste

  Een internationale groep onderzoekers, geleid door Wim Versées van de Vrije Universiteit Brussel en in nauwe samenwerking met Arjan Kortholt van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft een essentieel mechanisme in het ‘Parkinson-eiwit’ LRRK2 ontrafeld...

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...