Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Buitenlandse studenten tevreden over RUG

07 april 2015
Buitenlandse studenten waarderen de Welcoming Ceremony zeer (foto Gerhard Taatgen)

Internationale studenten zijn tevreden over de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dat blijkt uit de recentste Internationale Studenten Barometer, een wereldwijd onderzoek naar tevredenheid onder internationale studenten. 87% van de respondenten zou de RUG aanbevelen bij vrienden in eigen land.

De Internationale Studenten Barometer van I-Graduate onderzoekt twee maal per jaar de tevredenheid onder studenten die aan een universiteit in het buitenland studeren. Wereldwijd hebben buitenlandse studenten die ingeschreven staan aan een universiteit (of hbo) buiten hun land van herkomst in de herfst van 2014 een uitvoerige enquête ontvangen om hun tevredenheid te meten over onderwijskwaliteit, huisvesting, ondersteuning & faciliteiten en ontvangst bij de instelling.

Hoge waardering Student Desk en sportfaciliteiten

De RUG scoort op veel onderzochte categorieën gemiddeld tot zeer goed. Op onderdelen als welcoming ceremony en woonomgeving scoort de RUG zeer goed. De University Student Desk wordt zelfs als beste van Europa gerangschikt. De sportfaciliteiten worden als eerste van Nederland en vierde van Europa gerangschikt.

Prikkel tot kwaliteitsverbetering

De RUG doet al jaren mee aan de Internationale Studenten Barometer. Onderdelen die naar voren komen als verbeterpunten zijn voor de RUG vaak een stimulans om hier extra aan te werken. Verbeterpunten uit deze editie zijn ‘employability’, ‘housing’, ‘catering’ en ‘worship facilities’.

Deelnemers

In Nederland deden acht instellingen (zes universiteiten en twee hbo-instellingen) mee aan deze editie van het onderzoek. 1213 buitenlandse studenten van de RUG deden mee aan het onderzoek. In totaal deden circa 165.000 internationale studenten van 209 onderwijsinstellingen uit 18 landen mee.

Voor meer informatie

Jessica Winters

Laatst gewijzigd:09 maart 2016 16:09

Meer nieuws

 • 20 oktober 2017

  Martina Althoff: 'Geen verklaring voor dodelijke reeks in Friesland'

  Negen mensen kwamen dit jaar in Fryslân al om het leven door (vermoedelijk) een misdrijf. Dat is meer dan voorgaande jaren, maar een patroon ontbreekt, en een verklaring is niet te geven. Zeker, kijkend naar voorgaande jaren is het aantal (vermoedelijke)...

 • 19 oktober 2017

  FREE Skills Workshops

  Did you know you can get FREE workshops at FEB to enhance your skills? TODAY (19 Oct) you can learn how to have a successful job interview. Be there 14.00-16.00!

 • 19 oktober 2017

  Britse ornithologieprijs voor Theunis Piersma en zijn trekvogelonderzoek

  Prof. dr. Theunis Piersma, hoogleraar Trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en waddenbioloog bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), heeft de prestigieuze ‘Marsh Award for International Ornithology’ gewonnen...