Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Examentraining voor VWO en HAVO -leerlingen bijna vol

09 maart 2015

De Examentraining VO van de Rijksuniversiteit Groningen is bijna vol. Sinds 1 januari jl. zijn er bijna 300 inschrijvingen binnengekomen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor leerlingen uit 6 VWO en 5 HAVO die zich optimaal willen voorbereiden voor het naderende eindexamen. Leerlingen die zich nog willen inschrijven, wordt aangeraden niet te lang meer te wachten. Het aantal plekken is beperkt. Inschrijven kan nog tot vrijdag 27 maart via www.examentrainingvo.nl.

De Examentraining VO biedt drie soorten examentrainingen aan in de vakken wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, nieuwe natuurkunde, scheikunde, biologie, economie, management & organisatie, Engels en Duits:

1. De voorbereiding op het eindexamen van het eerste tijdvak (reguliere trainingen):
Hiervoor zijn er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in april en mei 2015.

2. De voorbereiding op het eindexamen van het eerste tijdvak in de talen Engels en Duits (talentraining). Hiervoor zijn er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in april en mei 2015.

Exacte data waarop de verschillende examentrainingen worden aangeboden, staan vermeld op www.examentrainingvo.nl.

3. De voorbereiding op het tweede tijdvak (met uitzondering van Engels en Duits). Deze herexamentraining vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015; het weekend voorafgaande aan de start van het tweede tijdvak.

De reguliere examentrainingen duren drie dagen die elk om 10.00 uur beginnen en uiterlijk om 21.30 uur eindigen. De talentrainingen Engels en Duits duren tevens drie dagen, die elk om 10.00 uur beginnen en uiterlijk om 17.00 uur eindigen. De tweedaagse herexametraining begint om 10.00 uur en eindigt om 21.30 uur.

Al 10 jaar een succes

Al 10 jaar blijkt de examentraining van de RUG telkens weer een succes en worden jaarlijks talloze leerlingen succesvol geholpen bij een goede voorbereiding op hun naderende eindexamen of bij het vergroten van de lotingskans voor de studie van eerste keuze. Het succes en doeltreffendheid van de Examentrainingen van de RUG leent zich aan de sterke individuele begeleiding en de zeer goed gewaardeerde ontwikkelde syllabi.
Laatst gewijzigd:12 maart 2020 21:47

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...