Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

RUG breidt uit naar Drenthe

05 januari 2015

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) opent een dependance Drenthe. Vanaf het collegejaar 2016/2017 brengt de RUG een nieuwe masteropleiding 'advanced instrumentation' grotendeels onder bij Astron in Dwingeloo. Bij het instituut voor radioastronomie leren de studenten hun kennis van werktuigbouwkunde en elektrotechniek in de praktijk toe te passen bij grootschalige projecten. Jan de Jeu, vice-voorzitter van het college van bestuur van de RUG is blij met de uitbreiding naar Drenthe: 'Wij beschouwen onszelf als de universiteit van het noorden, met deze vestiging in Drenthe maken we dat nu ook echt waar. Voor onze studenten biedt deze samenwerking met Astron prachtige afstudeerprojecten. En ik zie in de toekomst meer mogelijkheden voor samenwerking met hightech industrie in Drenthe, bijvoorbeeld bij Fokker in Hoogeveen en de chemische industrie in Emmen.'

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws