Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Student Roel Boomstra Europees damkampioen

15 oktober 2014

Roel Boomstra heeft in Tallinn de Europese damtitel veroverd. De Groningse student Natuurkunde eindigde in de hoofdstad van Estland op twaalf punten.

Photographer: Raigo Pajula
Photographer: Raigo Pajula

Hij nam het op tegen zwaargewichten als drievoudig wereldkampioen Alexander Schwartzman, zesvoudig wereldkampioen Alexander Georgiev en tienvoudig wereldkampioen Aleksei Tsjizjov. De 21-jarige Boomstra won drie van zijn negen partijen en speelde de overige zes remise.

Op de Europese kampioenschappen van 2012 werd Boomstra nog elfde. Op de wereldkampioenschappen van 2013 won hij brons.

Laatst gewijzigd:10 februari 2017 15:01
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  Proces in Parkinson-eiwit wellicht toekomstige therapeutische piste

  Een internationale groep onderzoekers, geleid door Wim Versées van de Vrije Universiteit Brussel en in nauwe samenwerking met Arjan Kortholt van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft een essentieel mechanisme in het ‘Parkinson-eiwit’ LRRK2 ontrafeld...

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...

 • 17 oktober 2017

  Doorbraak in detectie van eiwitten via nanoporie

  RUG-onderzoekers hebben met een gepatenteerde nanoporie de ‘vingerafdruk’ van eiwitten en peptiden bepaald. Ze kunnen zelfs peptiden onderscheiden die maar in één aminozuur verschillen. Hun onderzoek is op 16 oktober gepubliceerd in het tijdschrift...