Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Paul Polman voorzitter Ubbo Emmius Fonds

24 oktober 2014
Paulus Gerardus Josephus Maria Polman

Unilever-topman Paul Polman (1956) is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het Ubbo Emmius Fonds (UEF), het alumnifonds van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de algemene bestuursvergadering van het fonds. Polman is de opvolger van Jan Willem Baud, die wel actief blijft als bestuurslid. Het Ubbo Emmius Fonds werft gelden voor onder meer leerstoelen, wetenschappelijk onderzoek, kenniscentra en studiebeurzen. In 2013 ontving de RUG dankzij bemiddeling van het fonds bijna 3,4 miljoen euro aan donaties en toezeggingen voor de komende jaren.

Eredoctoraat

Polman studeerde economie in Groningen en haalde in 1977 zijn kandidaatsexamen economie. In juni 2014 ontving hij een eredoctoraat van de RUG vanwege ‘..zijn uitzonderlijke drive om ondernemerschap en duurzame ontwikkeling succesvol te combineren.’ Polman is naast CEO van Unilever onder meer voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development en bestuurslid van UN Global Compact, de Consumer Goods Forum en Conservation International. In 2012 en 2013 was hij, op verzoek van VN Secretaris-generaal Ban Ki-moon, lid van het UN High Level Panel on the Post-2015 Agenda.

Bestuurswisselingen

Tijdens de bijeenkomst gisteren werden nog meer bestuurswisselingen bekend gemaakt. Zo treden RUG-alumni Jeroen Dietvorst (onder meer eigenaar van House of Sales en van Schamhart en Dietvorst) en Eddie Perdok (CEO Kramp B.V.) toe tot het dagelijks bestuur van het UEF, waar zij Jan Overmeer en George Möller opvolgen. Het bestuur van het Ubbo Emmius Fonds bestaat uit oud-studenten van de universiteit met vooraanstaande posities in de maatschappij. Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden ten bate van het fonds.

Meer informatie over het Ubbo Emmius Fonds

Laatst gewijzigd:27 oktober 2014 10:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...

 • 12 oktober 2017

  Groen licht voor University College Fryslân in Leeuwarden

  Het nieuwe driejarige bachelorprogramma Global Responsibility & Leadership van de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân heeft haar accreditatie verworven. Voor de opleiding is bij het Ministerie van Onderwijs het label ‘kleinschalig en intensief...

 • 06 oktober 2017

  Kwaliteit van nationaliteit in kaart gebracht

  Op woensdag 20 september heeft Prof. Dimitry Kochenov, Adjunct Hoogleraar Europees Constitutioneel Recht, de tweede editie van de Quality of Nationality Index (QNI) gepresenteerd. De publicatie kwam tot stand in samenwerking met Henley and Partners,...