Over onsActueelNieuwsberichten

Studente Sofia (Rusland): 'Na drie dagen al verliefd op Groningen'

04 september 2014

Een van de circa 1800 nieuwe internationale studenten die de Rijksuniversiteit Groningen per 1 september mocht verwelkomen, is Sofia Danko. Ze is afkomstig uit Moskou en is deze week begonnen met haar masteropleiding Kunstmatige Intelligentie. Het Nederlandse hoger onderwijs ligt goed bij internationale studenten, zo blijkt uit een onderzoek van RUG-alumnus Arno Overmars. Vergeleken met andere landen is Nederland erg populair. De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar studenten uit ongeveer 115 landen ingeschreven. Sofia Danko is blij met haar keuze voor Groningen: 'Ik ben hier nog maar drie dagen en ben nu al helemaal verliefd op Groningen.' Ze doet haar verhaal in het NOS op 3- journaal van woensdag 3 september.

Laatst gewijzigd:10 september 2014 10:02
printOok beschikbaar in het: English