Over onsActueelNieuwsberichten

Jephta de Visser nieuwe RUG-huisdichter

01 september 2014

Jephta de Visser (21) is de nieuwe huisdichter van de RUG. De derdejaars student kunstgeschiedenis heeft volgens de jury een eigen stem en oog voor pakkende details. Op haar 17e won zij de eerste prijs van Doe Maar Dicht Maar, de landelijke wedstrijd voor scholieren. Vier jaar lang kwam er geen gedicht meer uit haar pen, maar in het zicht van de verkiezing van de nieuwe huisdichter nam ze een enorme spurt en kwam met vijf gedichten op de proppen. Dat was genoeg.

Jephta de Visser is de vijftiende huisdichter van de RUG. Zij volgt Lilian Zielstra op. Van de studenten die in die vijftien jaar huisdichter waren, zijn er heel wat ook echt schrijver geworden: Daniel Dee, Petra Else Jekel, Jurre van den Berg, Ruth Koops van ’t Jagt, Sacha Landkroon (dichter van het Akwartier in de stad), Joost Oomen (de huidige stadsdichter) Jet Langerak en Paulien Sparreboom. De huisdichters worden steeds door een andere jury gekozen. Dit jaar beoordeelden dichter Kasper Peters, Lilian Zielstra, Tim Bakker (student redacteur UK) en hoogleraar Gilles Dorleijn (voorzitter) de ingezonden gedichten.

Opening Academisch Jaar

Jephta treedt vandaag, maandag 1 september, op tijdens de opening van het Academisch Jaar (#oaj14). Het is haar debuut als huisdichter. Het komende jaar schrijft ze iedere maand een gedicht voor de UK, de Universiteitskrant en treedt op bij talrijke evenementen.

Contact: Hanneke Boonstra, hoofdredacteur UK

Laatst gewijzigd:02 september 2014 10:39