Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Successful CEASG / GCI grant application with Hanban for development of Chinese Studies

07 juli 2014

CEASG and the Groningen Confucius Institute have successfully applied with Hanban for a grant to develop Chinese studies at the University of Groningen.

Hanban already supports the Groningen Confucius Institute.

The grant of EUR 365 000 over 5 years, with additional support from the University, finances an appointment at CEASG and GCI for teaching and research on Chinese studies.

CEASG is an inter-faculty institute to initiate and support inter-disciplinary teaching and research on the politics, culture and economics of contemporary China, Japan, Korea and Mongolia. CEASG was launched in September 2014 by the Faculty of Arts and facilitated by the Institute for Globalisation Studies Groningen (GSG), in partnership with the Faculty for Economics and Business, the Faculty of Law and the Faculty of Theology and Religious Studies.

Further information follows through a press release of the University of Groningen.

Laatst gewijzigd:07 juli 2014 14:06

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  Michiel Scheltema en Leo Damen over 25 jaar Algemene wet bestuursrecht: Te weinig oog voor de burger

  Meer mens en minder formaliteiten. Zelfs het heilige besluitbegrip mag een minder prominente plaats krijgen in de Algemene wet bestuursrecht, ten gunste van meer procedurele rechtvaardigheid. Dat is de uitkomst van een rondetafelgesprek over deze wet,...

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 17 oktober 2017

  Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd

  Op 25 oktober 2017 vindt de opening van het nieuwe Centre for Religion and Heritage van de Rijksuniversiteit Groningen plaats tijdens de in dit kader georganiseerde studiemiddag ‘Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd’ aan de faculteit Godgeleerdheid...