Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

De pijn van Theunis Piersma in nieuwe Broerstraat 5

11 juli 2014
Alumnimagazine Broerstraat 5, juli 2014
Alumnimagazine Broerstraat 5, juli 2014

De pijn van Theunis Piersma over de wereldwijde achteruitgang van de natuur wordt verzacht door de Spinozapremie van NWO. In het julinummer van Broerstraat 5 vertelt de trekvogelhoogleraar hoe. Ook wiskundigen van de Rijksuniversiteit Groningen kregen NWO-subsidies voor hun onderzoek - aan slimme energienetwerken, ‘smart grids’, voor de toekomst. Verder in deze editie de Groningse nuchterheid van scheikundige Jan Willem Miel onder zijn wonderlijke ervaringen als leerling van ‘Iceman’ Wim Hof, NOS-correspondent Marc Bessems vanuit oranje Brazilië, de theorieën van wereldberoemd econoom Dani Rodrik, studententijdherinneringen van dichteres Ellen Deckwitz en verhalen over Neerlands eerste HBS én eerste leerstoel Mongolië, beide opgericht in Groningen. Een foto-impressie, tot slot, geeft een terugblik op de For Infinity-viering van 400 jaar RUG, die meer dan 150.000 bezoekers trok.

Laatst gewijzigd:15 september 2014 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...

 • 12 oktober 2017

  Groen licht voor University College Fryslân in Leeuwarden

  Het nieuwe driejarige bachelorprogramma Global Responsibility & Leadership van de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân heeft haar accreditatie verworven. Voor de opleiding is bij het Ministerie van Onderwijs het label ‘kleinschalig en intensief...