Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

DNB-president Klaas Knot bezoekt lustrumtentoonstelling over voorganger Duisenberg

15 april 2014

Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen, het 200-jarig bestaan van De Nederlandsche Bank en de goede relatie tussen beide instellingen, brengt DNB-president Klaas Knot op donderdag 17 april een bezoek aan de RUG. Knot is hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en houdt in het Duisenberg Gebouw een besloten lezing voor studenten en medewerkers over monetair beleid. Om 16.00 uur bezoekt hij de expositie 400 jaar wetenschap in de Der Aa-kerk, met speciale aandacht voor het onderdeel “Van Wim Duisenberg tot Klaas Knot”.

Zowel Knot als Duisenberg († 2005) studeerde economie in Groningen. Duisenberg was DNB-president van 1982-1997 en Knot bekleedt deze functie sinds 2011. Het gebouw van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde draagt sinds 2010 de naam van Duisenberg , die in 1998 werd benoemd tot de eerste president van de Europese Centrale Bank (1998-2003). Knot is sinds 2005 hoogleraar aan de RUG . Hij opende in 2012 een permanente tentoonstelling over Wim Duisenberg in het gelijknamige gebouw.

Tentoonstelling 400 jaar wetenschap

De lustrumexpositie 400 jaar wetenschap in de Der Aa-kerk presenteert de rijke geschiedenis van de RUG, en biedt tegelijkertijd een blik op de toekomst. Onderdeel van de tentoonstelling is het thema ‘Stilstand en beweging. Van Wim Duisenberg tot Klaas Knot’, waarin onder meer de bijzondere relatie tussen DNB en RUG wordt benadrukt. De tentoonstelling is tussen 10 april en 27 juni 2014 te bezoeken van dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur.

Meer informatie

Anja Bakker, Faculteit Economie en Bedrijfskunde RUG, tel. 050 - 363 3822, a.bakker-van.land@rug.nl

Video met Klaas Knot
Video met Klaas Knot
Laatst gewijzigd:03 oktober 2017 11:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 17 oktober 2017

  UB aanwezig op Dag van de Groninger Geschiedenis

  Afgelopen zaterdag 14 oktober was de Universiteitsbibliotheek vertegenwoordigd op de druk bezochte Dag van de Groninger Geschiedenis in de Groninger Archieven.

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...