Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Tien Groningse opleidingen in top Nederlands wetenschappelijk onderwijs

04 december 2012

Tien opleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen krijgen het kwaliteitszegel 'Topopleiding' in de nieuwe Keuzegids Universiteiten die 4 december is verschenen. Zestien Groningse opleidingen worden beoordeeld als de beste in hun categorie.

De Keuzegids kent dit jaar voor het eerste een kwaliteitszegel toe aan een aantal instellingen en opleidingen omdat die volgens de criteria van de gids tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren. Bij die criteria speelt de onderwijskwaliteit in de bachelorfase de hoofdrol. De beoordelingen in de gids worden opgesteld aan de hand van studentenoordelen, slagingspercentages en visitatierapporten.

In het hele land krijgen 59 opleidingen het kwaliteitszegel, wat wil zeggen dat ze worden beoordeeld als ++ of +++. Aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn dat Kunstmatige intelligentie, Religiestudies, Bewegingswetenschappen, Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied, Wijsbegeerte, Theologie, Archeologie, Scheikundige technologie, Biologie en Scheikunde.

De zestien Groningse studies die als beste in hun categorie worden beoordeeld, zijn Kunstmatige intelligentie, Religiestudies, Pedagogiek, Recht & Bestuurskunde, Communicatie en Informatiewetenschappen, Scandinavische talen, Finoegrisch, Engelse taal en cultuur, Farmacie, Bewegingswetenschappen, Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied, Wijsbegeerte, Kunstgeschiedenis, Archeologie, Scheikundige technologie en Informatiekunde.

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 22 november 2017

  Toenemende verantwoordingsdruk serieuze stressor voor deel medisch specialisten

  Een deel van de medisch specialisten ervaart het risico op een potentiële aanklacht als stressor in het werk. De noodzaak om professionele verantwoording af te leggen wordt erkend, maar genereert ook druk. Het huidige verantwoordingssysteem werkt daardoor...

 • 20 november 2017

  Video: Religie en geweld

  In dit tweede deel van de videoreeks Mythbusting Religion & Conflict spreekt dr. Joram Tarusarira met Naomi O’Leary over religie, geweld en vrede. Joram Tarusarira werkt bij de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap als assistent professor...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...