Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Tien Groningse opleidingen in top Nederlands wetenschappelijk onderwijs

04 december 2012

Tien opleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen krijgen het kwaliteitszegel 'Topopleiding' in de nieuwe Keuzegids Universiteiten die 4 december is verschenen. Zestien Groningse opleidingen worden beoordeeld als de beste in hun categorie.

De Keuzegids kent dit jaar voor het eerste een kwaliteitszegel toe aan een aantal instellingen en opleidingen omdat die volgens de criteria van de gids tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren. Bij die criteria speelt de onderwijskwaliteit in de bachelorfase de hoofdrol. De beoordelingen in de gids worden opgesteld aan de hand van studentenoordelen, slagingspercentages en visitatierapporten.

In het hele land krijgen 59 opleidingen het kwaliteitszegel, wat wil zeggen dat ze worden beoordeeld als ++ of +++. Aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn dat Kunstmatige intelligentie, Religiestudies, Bewegingswetenschappen, Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied, Wijsbegeerte, Theologie, Archeologie, Scheikundige technologie, Biologie en Scheikunde.

De zestien Groningse studies die als beste in hun categorie worden beoordeeld, zijn Kunstmatige intelligentie, Religiestudies, Pedagogiek, Recht & Bestuurskunde, Communicatie en Informatiewetenschappen, Scandinavische talen, Finoegrisch, Engelse taal en cultuur, Farmacie, Bewegingswetenschappen, Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied, Wijsbegeerte, Kunstgeschiedenis, Archeologie, Scheikundige technologie en Informatiekunde.

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies.

Laatst gewijzigd:12 augustus 2015 16:35

Meer nieuws

  • 29 maart 2017Big Data-beurs voor onderzoek naar online prijzen en relatieve levensstandaard

    Het Transatlantisch Platform heeft de Digging into Data-beurs ter waarde van € 375.000 toegekend aan een internationaal onderzoeksteam. De Nederlandse tak van dit team wordt geleid door Robert Inklaar van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB)...

  • 28 maart 2017120 scholieren strijden ‘Bèta Battle’ bij de RUG

    Maandag 10 april is de Bernoulliborg van de Rijksuniversiteit Groningen de arena voor 120 leerlingen van 10 scholen uit Noord-Nederland. Dan strijden de scholieren de ‘Bèta Battle’, voorheen de JetNet Kwis.

  • 24 maart 2017Grootste kans op rechtse coalitie

    Wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen laten zien dat het CDA acht en D66 zeven van elf belangrijkste beslispunten kunnen binnenhalen in een rechtse coalitie met de VVD en Christen Unie. Bij een coalitie met VVD en Groen Links lukt dat maar...