Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Prof. Akai new director Osaka University Centre Groningen

22 maart 2012
Prof. Hirotsu and Prof. Poppema
Prof. Hirotsu and Prof. Poppema

On April 1 2012, Prof H. Akai has succeeded Prof Y. Hirotsu as director of Osaka University Centre for Education and Research in Groningen.

Recently, the institute celebrated its 80-year anniversary. Osaka University has three overseas centers; one in Bangkok, one in San Francisco and one in Groningen, the latter being its gateway to Europe. The Osaka University Centre Groningen aims to strengthen its support for student and researcher exchanges between Osaka University and European universities and research institutions. Osaka University and the University have been strategic partners since 2002.

Live Locally, Grow Globally 

Its university motto being ‘Live Locally, Grow Globally’, the institute organizes various events in Groningen as well as in Japan. Upcoming events are:

- An appetizer course in which students of Osaka University will be trained in English presentation skills by the University of Groningen Language Centre

- A student debate among students from Groningen and Japan

- A science conference on the subject of lasers

- TV-lectures

- A lecture series on Dutch Studies in Osaka by Prof Janny de Jong. She will be the first visiting Dutch Studies professor giving lectures at the Dutch Studies Centre at Osaka University, which was erected at the Tekijuku Memorial Centre on Toyonaka Campus in honor of the 80-year anniversary of the institute

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:14

Meer nieuws

 • 26 september 2017

  Collectebus of eigen portemonnee? Inzicht in de dynamiek van ons donatiegedrag

  Deelnemers aan online vragenlijsten zijn nauwelijks geneigd om de financiële beloning die zij daarvoor ontvangen te schenken aan een goed doel. Dat blijk uit onderzoek van Marijke Leliveld en Hans Risselada van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzochten...

 • 21 september 2017

  Nieuwe leden Young Academy Groningen

  Afgelopen maandag zijn de acht nieuwe leden van de Young Academy Groningen (YAG) officieel geïnstalleerd: Ming Cao, Simon Friederich, Joost Keizer, Sonja Pyott, Gert Stulp, Susanne Täuber, Marieke van Vugt en Erin Wilson. Ze delen hun passie voor onderzoek...

 • 20 september 2017

  Grote NWO-subsidie voor onderzoek naar betere samenwerking bij vernieuwen infrastructuur

  Een consortium onder leiding van prof.dr. Dirk Pieter van Donk ontvangt van NWO een subsidie van 500.000 euro voor onderzoek gericht op het verbeteren van grote infrastructurele onderhouds- en vernieuwingsprojecten. Zulke gemeenschappelijke projecten...